Ga naar de inhoud

Leuke duurzame cadeautips

  • door
duurzame kadotips

Moederdag en Vaderdag komen er weer aan en het is weer tijd om een origineel cadeau te verzinnen. Nieuwe spullen komen is natuurlijk niet heel duurzaam, maar wat zijn dan wel duurzame cadeaus? In deze blog geven we je een aantal tips om duurzame cadeaus te geven. 

Tweedehands? Jazeker!

Bij het bedenken van een cadeau voor vrienden, familie of iemand anders denk je natuurlijk niet gelijk aan tweedehands spullen. Cadeaus hoeven niet altijd nieuw te zijn! Ook tweedehands spullen kunnen gerust als cadeau gegeven worden. Stel je vind bij een kringloopwinkel een schitterende vaas, een vaas die niemand heeft en perfect past bij degene die jarig is. Dan ben je gek als je het niet koopt, alleen om het tweedehands is. Het is juist een erg leuk en origineel cadeau! Zo ook voor moederdag en vaderdag. Deze dagen zitten namelijk vol clichés, zoals shampoo kopen voor je moeder of een nieuwe aftershave voor je vader. Hartstikke leuk, maar waarschijnlijk hebben ze nog genoeg staan. Onnodig dus en slecht voor het milieu. 

Duurzame cadeaus voor je moeder

Belangrijk bij het uitkiezen van een duurzaam moederdag cadeau is dat je vooral niet te moeilijk moet denken. Zo heb je bijvoorbeeld gloeilamp vaasjes waar je een leuke bloem of een plantje in kan zetten. Leuk als hebbedingetje voor in huis. Of zet de verwarming wat lager en geef een luxe fleece deken cadeau. Verwarmen kost namelijk energie en dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk besparen. Met een fleecedeken, kan de verwarming best een paar graden omlaag. Dit scheelt weer wat energie en draag je weer een steentje bij aan het milieu. 

Duurzame cadeaus voor je vader

Na moederdag komt natuurlijk vaderdag, dus ook voor je vader moet er weer een origineel vaderdag cadeau bedacht worden. Origineel, maar natuurlijk ook duurzaam. Misschien is een blikjespers wel een leuk cadeau-idee voor je vader. Blikjes nemen namelijk onnodig veel ruimte in beslag, waardoor de prullenbak zo vol zit. Met de blikjespers, pers je alle lucht eruit en nemen ze een stuk minder ruimte in beslag. Een aantal blikjes bier gedronken en zit de prullenbak vol? Geen probleem! Met de blikjespers past het er zeker nog wel bij in. Houdt je vader van ontspanning en wellness? Geef hem dan een houten voetmassage roller cadeau!

Waar en wanneer je vader wil, kan hij genieten van een heerlijke voetmassage. Kan natuurlijk voor thuis, maar ook voor op kantoor. 

Zo ben jij weer op de hoogte van leuke en duurzame cadeautips en draag jij indirect een steentje bij aan een beter milieu!

Bekijk ook eens: