Ga naar de inhoud

Kies voor duurzame energie met Natuma zonnepanelen

  • door

In Nederland werken nog veel energiecentrales op fossiele brandstoffen. Dat is niet duurzaam, want de brandstoffen die worden verbrand, komen niet meer terug. Daar komt bij dat de bronnen van fossiele brandstoffen niet onuitputtelijk zijn. Wat echter nu al volop speelt, is de CO2 die vrijkomt bij de verbranding van genoemde brandstoffen. CO2-uitstoot veroorzaakt het broeikaseffect en dat is weer verantwoordelijk voor de klimaatverandering. We zien dat om ons heen. Die uitstoot dient worden verminderd.

Energieverbruik verlagen

Als we het energieverbruik verlagen, verminderen we daarom dus ook de CO2-emissie. De eerste manier waarop je een bijdrage kan leveren, is dus zuiniger met energie omgaan. Je kunt zelf de CO2-emissie in huis verminderen, door dat op een andere manier te verwarmen. Tenminste, als je nu een ketel/kachel zou gebruiken, die op fossiele brandstoffen werkt. We beperken ons in dit artikel echter verder tot de elektrische energie. De elektrische apparaten in huis die veel energie verbruiken, kunnen wellicht worden vervangen door nieuwe zuinigere modellen. Geen apparaat of licht onnodig aan laten staan/branden. De nieuwe led-lampen zijn veel zuiniger en gaan veel langer mee dan gloeilampen. Met een vervanging verdien je de extra kosten zonder meer terug.

Natuma duurzame energie

De tweede manier waarop je een bijdrage kan leveren aan de verlaging van de CO2-emissie, is door zelf elektrische energie op te wekken met Natuma zonnepanelen. Dat is duurzame energie, want je verbrandt niets. De zon schijnt niet meer of minder, doordat je zonnepanelen laat plaatsen. Door zelf energie op te wekken, hoef je minder energie van het elektriciteitsbedrijf te gebruiken. Dat verlaagt de CO2-uitstoot, als dat bedrijf fossiele brandstoffen verbruikt. Bovendien wordt je energierekening lager erdoor.

Natuma

Natuma duurzame energie is een bedrijf dat al vele jaren zonnepanelen plaatst. Het bedrijf verzorgt een complete installatie rond hun Natuma zonnepanelen. Het bedrijf heeft diverse vestigingen, onder meer in Venray. Woont in die plaats of er in de buurt, klik dan op de volgende link om naar hun website te gaan: zonnepanelen Venray.

De landelijke overheid

De verlaging van de CO2-uitstoot is een speerpunt van het regeringsbeleid. Er wordt echter geen subsidie meer verleend op de installatie van zonnepanelen, met het argument dat de kosten voldoende zijn gedaald. Je kunt wel de betaalde BTW terugvragen van de Belastingdienst. Tor 2031 wordt nog de salderingsregeling afgebouwd. Die houdt in dat je stroom aan het lichtnet kan leveren en daarvoor wordt geld afgetrokken van je elektriciteitsrekening. Tenslotte is er een speciale financieringsregeling voor een zonnepaneelinstallatie van toepassing.