Ga naar de inhoud

Je woning verduurzamen? Kies voor een PVC vloer!

 • door

Als het gaat om het verduurzamen van je woning, zijn er talloze opties om te overwegen. Een van de beste keuzes die je kunt maken om je huis milieuvriendelijker te maken, is de installatie van een PVC vloer. PVC-vloeren zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden, en dat is niet zonder reden. In deze blog ontdek je waarom een PVC vloer een uitstekende keuze is om je woning te verduurzamen. We bespreken de voordelen van een PVC vloer, waarom PVC vloeren duurzaam zijn en waarom je zou moeten kiezen voor een PVC vloer van HSL stoffering. Ook kijken we naar waarom het laten leggen van een PVC vloer door een professional van essentieel belang is.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een vloerbedekking gemaakt van polyvinylchloride, een kunststof materiaal. Het is een duurzame en veelzijdige optie die steeds meer populariteit geniet vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende designs en uitstralingen, waardoor je de vloer kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en interieur. Of je nu de warme uitstraling van hout, de industriële look van beton, de naadloze afwerking van een gietvloer of het patroon van tegels wenst, een PVC-vloer biedt talloze mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Het kiezen voor een PVC vloer brengt vele voordelen met zich mee:

 1. Onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken: Een PVC-vloer vergt weinig onderhoud en is eenvoudig schoon te houden. Regelmatig stofzuigen en afnemen met een vochtige doek volstaat voor het behoud van de vloer, wat tijd en moeite bespaart.
 2. Geschikt voor vloerverwarming: PVC-vloeren geleiden warmte uitstekend, waardoor ze perfect te combineren zijn met vloerverwarming. Zo geniet je van een behaaglijk warme vloer in de winter, terwijl je tegelijkertijd energie bespaart.
 3. Duurzaam en geluiddempend: PVC-vloeren zijn slijtvast en gaan lang mee, wat resulteert in minder afval en een verminderde impact op het milieu. Bovendien staan ze bekend om hun geluiddempende eigenschappen, wat zorgt voor een rustige leefomgeving.
 4. Strakke afwerking: De vloer kan strak tegen de muur worden gelegd, wat resulteert in een naadloze en moderne uitstraling. Dit voegt niet alleen esthetische waarde toe aan je interieur, maar vermindert ook het gebruik van extra materialen.

Waarom is een PVC vloer duurzaam?

Naast de algemene voordelen van PVC-vloeren op het gebied van onderhoud en warmtegeleiding, zijn er ook specifieke redenen waarom PVC vloeren als duurzaam worden beschouwd:

 1. Recyclebaar: PVC is recyclebaar, wat betekent dat het materiaal kan worden hergebruikt om nieuwe producten te maken. Hierdoor wordt de hoeveelheid afval verminderd en draagt het bij aan een circulaire economie.
 2. Lange levensduur: Dankzij de slijtvastheid gaan PVC-vloeren lang mee. Hierdoor hoef je minder vaak nieuwe vloerbedekking aan te schaffen, wat leidt tot minder grondstoffenverbruik.
 3. Energiezuinig: De combinatie van een PVC vloer met vloerverwarming maakt je huis energiezuiniger. Door de uitstekende warmtegeleiding van PVC is er minder energie nodig om de vloer en daarmee de ruimte te verwarmen.

Waarom kiezen voor een PVC vloer van HSL stoffering?

Als je op zoek bent naar een PVC vloer in Nijverdal en omgeving, raden we ten zeerste aan om te kiezen voor HSL stoffering. Waarom?

 1. Scherpe prijzen: HSL stoffering biedt voordelige PVC-vloeren die gunstiger geprijsd zijn dan elders op het internet. Zo kun je verduurzaming van je woning combineren met een vriendelijk budget.
 2. Ervaring en specialistische kennis: Met jarenlange ervaring en expertise in het leggen van PVC-vloeren, garandeert HSL stoffering een schitterend resultaat. Je kunt vertrouwen op vakmanschap en deskundigheid bij het plaatsen van je vloer.
 3. Diverse keuzemogelijkheden: HSL stoffering biedt een breed assortiment PVC-vloeren, zodat je zeker de vloer vindt die bij je smaak en interieur past. Of je nu een moderne, klassieke of industriële uitstraling wilt, er is een PVC vloer die bij jouw wensen aansluit.

Waarom een PVC vloer laten leggen door een professional?

Het leggen van een PVC-vloer is geen klus voor een doe-het-zelver. Het vereist specifieke vakkennis en ervaring om de vloer op de juiste wijze te leggen. Door een professional zoals HSL stoffering in te schakelen, verzekert je jezelf van een perfecte afwerking en hoogwaardige kwaliteit. Zo ben je gegarandeerd van een PVC-vloer die jarenlang meegaat en optimaal presteert, zonder risico op beschadiging of problemen.

Kies voor duurzaamheid en stijl met een PVC vloer!

Als je overweegt om je woning te verduurzamen, is een PVC vloer een uitstekende keuze. Met zijn vele voordelen, duurzame eigenschappen en stijlvolle uitstraling, biedt een PVC-vloer een milieuvriendelijke oplossing voor vloerbedekking. Kies voor kwaliteit, stijl en duurzaamheid met een PVC vloer van HSL stoffering en geniet van de voordelen die deze vloer met zich meebrengt. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op via 0630085922 of info@hsl-stoffering.nl voor meer informatie over het laten leggen van je PVC vloer in Nijverdal en omstreken. Verduurzaam je woning en maak een positieve impact op het milieu met een PVC vloer van HSL stoffering!