Ga naar de inhoud

Je woning duurzaam verlichten? Ruil de oude gloei- en halogeenlampen in voor LED-verlichting!

  • door

LED-lampen zijn de verlichting van de toekomst! Als je nu nog spaarlampen, gloeilampen of halogeenlampen in je woning hebt, dan is het tijd om over te stappen op LED verlichting. LED-lampen bieden veel voordelen ten opzichte van andere soorten lampen. Ze zijn energiezuiniger, duurzamer en gaan langer mee. Daarnaast geven LED-lampen een betere lichtkwaliteit dan andere soortgelijke lampjes. In dit artikel gaan we dieper in op LED-verlichting en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen rondom dit onderwerp.

Wat zijn LED-lampen?

LED-lampen zijn lampen die LED’s (Light Emitting Diodes) gebruiken als lichtbron. LED’s worden aangestuurd door stroom, waardoor ze licht uitstralen. LED-lampen bieden vele voordelen ten opzichte van spaarlampen, gloeilampen en halogeelampjes.

Waarom LED verlichting?

LED verlichting is energiezuinig: LED-lampen verbruiken tot wel 85% minder energie dan gloeilampen of halogeelampjes! Daarnaast hebben LED-lampen een lange levensduur en gaan ze tot wel 25 jaar mee (in vergelijking met 1.000 branduren bij gloeilampen). LED-verlichting is ook veel duurzamer dan andere soorten lampjes: LED’s bevatten geen giftige stoffen zoals kwik of zware metalen, waardoor LED-verlichting veel milieuvriendelijker is.

Ook qua lichtkwaliteit scoort LED-verlichting hoger dan spaarlampen of gloeilampen. LED-verlichting biedt helder, natuurlijk licht dat gemakkelijk in te stellen is. LED-lampen geven ook minder warmte af dan andere soorten lampen, waardoor ze kunnen worden gebruikt in plaatsen met weinig ruimte of waar het warm kan worden.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van LED-lampen?

Wil je led verlichting kopen? Dan moet je goed op letten welke LED-lampen je koopt. Er zijn veel verschillende soorten LED-lampen die verschillende voordelen bieden. Kies een LED-lamp met de juiste fitting (E14 of GU10 bijvoorbeeld), lumen (het lichtintensiteitsniveau) en wattage om het beste resultaat te krijgen. Weet je niet precies welke lampen je moet kopen? Dan kun je het beste contact opnemen met specialisten, die kunnen je voorzien van advies op maat. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan Ledloket.nl.

Wat zijn nog meer voordelen van een LED-lamp?

Naast de voordelen die we al hebben genoemd, biedt LED-verlichting nog een aantal andere voordelen. LED’s zijn gemakkelijk te dimmen, waardoor je meer controle hebt over de verlichting in huis. LED-lampen zijn ook goed bestand tegen trillingen en schokken, wat ze ideale lampen maakt voor gebruik in auto’s of outdoor omgevingen. Verder kunnen LED-lampen worden gecombineerd met slimme technologieën zoals voice-assistenten of LED-dimmers voor nog meer comfort en gemak.

Conclusie

Het is dus duidelijk dat LED verlichting de verlichting van de toekomst is! LED-lampen zijn energiezuiniger, duurzamer en bieden een betere lichtkwaliteit dan andere soortgelijke lampjes. Als je op zoek bent naar manieren om je woning duurzaam te verlichten, dan is LED-verlichting de beste optie. Switch nu van oude gloei- en halogeelampen naar LED-verlichting en geniet van alle voordelen!