Ga naar de inhoud

Je kinderen duurzaam laten opgroeien? Dat doe je zo!

Je kinderen duurzaam laten opgroeien? Dat doe je zo!

Wanneer je alleen of samen met je partner woont, is het relatief eenvoudig om duurzaam te leven. Wanneer je eerste kindje geboren wordt, veranderen de behoeften van je gezin. Je verbruikt misschien meer stroom en je hebt nieuwe producten nodig, zoals een wiegje, luiers en babykleding. Hoe laat je je kind duurzaam opgroeien? Wij geven je tips!

Kies voor tweedehands

Wanneer je nog een wiegje, een commode of een kledingkast voor je kleintje nodig hebt, is voor tweedehands spulletjes gaan een goede optie. In tweedehandswinkels en op Marktplaats zijn prachtige meubels voor baby’s en kinderen te vinden. Of misschien heb je vrienden of familieleden die nog een oude wieg of commode op zolder hebben staan en die ze graag aan jou geven. Tweedehands spullen gebruiken, is niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper.

Kies voor duurzame stroom

Een extra persoontje in je huishouden resulteert vroeg of laat in extra stroomverbuik. Flesjes moeten worden gesteriliseerd, melk moet worden opgewarmd en nachtlampjes moeten ‘s nachts branden. Wanneer je kindje ouder wordt, zal hij ongetwijfeld ook gebruik gaan maken van apparaten als de tv en de computer. Wil je je huishouden verduurzamen? Overweeg dan gebruik te maken van groene stroom. Dit doe je door een contract af te sluiten bij een groene energieleverancier of door zonnepanelen te plaatsen. Met zonnepanelen in regio Oss en Nijmegen verduurzaam je niet alleen, maar je bespaart op de lange termijn ook op stroom.

Kies voor wasbare luiers

Met wasbare luiers ben je duurzaam bezig. Je hoeft immers niet iedere week nieuwe wegwerpluiers te kopen. Dit bespaart een hoop afval. Wasbare luiers zijn in leuke kleurtjes verkrijgbaar. Bovendien zijn ze gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor de kans kleiner is dat je baby luieruitslag krijgt. Op de lange termijn ben je met wasbare luiers ook nog eens goedkoper uit!

Vertel je kindje over verduurzamen

Wanneer je kind ouder wordt, wil je het duurzaamheidsstokje ongetwijfeld doorgeven. Doe dit door het goede voorbeeld te geven. Neem samen regelmatig de fiets in plaats van de auto, kies voor treinvakanties in plaats van vliegvakanties en leer hem afval scheiden. De kans is groot dat je kind je duurzame levenswijze snel overneemt en er altijd aan vast zal blijven houden. Voor zijn eigen kindje kiest hij in de toekomst dan misschien ook wel voor tweedehands meubels en wasbare luiers.