Ga naar de inhoud

Is je trap toe aan vernieuwing? Kies dan voor een traprenovatie!

  • door

Is jouw trap aan vervanging toe? Kies er dan niet direct voor om een nieuwe trap te kopen, maar ga voor traprenovatie. Door je trap op te knappen bespaar je geld, want je hoeft niet een compleet nieuwe trap te laten installeren. Daarnaast ben je duurzaam bezig, want je verlengt de levensduur van de trap. Hierbij draag je bij aan het verminderen van de vraag naar nieuwe producten, waardoor massaproductie wordt tegengegaan. Met de juiste materialen, technieken en expertise kun je je trap eenvoudig weer opknappen. Je zult versteld staan van het resultaat! In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp traprenovatie. 

Hoe kun je ervoor zorgen dat je trap mooi blijft?

Voorkomen is beter dan genezen en daarom gaan we eerst dieper in op het onderhoud van de trap. Nadat je trap gerenoveerd is, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk in een mooie staat behouden blijft. Hierbij kunnen verschillende technieken worden toegepast, afhankelijk van het materiaal waarvan je trap is gemaakt.  

Als je trap bijvoorbeeld van hout is gemaakt, kun je een goede beits of lak gebruiken om deze te beschermen tegen vocht en slijtage. Daarnaast is het belangrijk om de trap regelmatig schoon te maken met speciale producten die niet alleen je trap reinigen, maar ook beschermen.

Is je trap gemaakt van ander materiaal, zoals beton of steen? Ook dan kun je verschillende technieken gebruiken om deze te beschermen. Zo kun je ervoor kiezen om een speciale coating aan te brengen voor extra bescherming en langere levensduur.

Hoe werkt een traprenovatie?

Ben je te laat voor het toepassen van onderhoud en is de trap beschadigd of vies? Dan kun je kiezen voor een traprenovatie. Je trap renoveren is een proces waarbij de oude trap wordt gerestaureerd om deze weer te laten stralen.

Het proces begint met het verwijderen van alle oude beschermlagen. Vervolgens worden eventuele beschadigingen zo goed mogelijk hersteld. Hierna kunnen er verschillende technieken worden toegepast om je trap opnieuw af te werken. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om je trap te lakken, beitsen of waxen. 

Het is ook mogelijk om je trap te voorzien van een coating, zoals epoxy of polyurethaan. Deze coatings zijn niet alleen mooi, maar bieden ook extra bescherming en zorgen er voor dat de trap langer meegaat. Als laatste stap wordt het geheel afgewerkt met een kleur naar jouw keuze.

Hoeveel kost een traprenovatie?

Het kostenplaatje van een traprenovatie hangt af van verschillende factoren, zoals materiaal, coatings en technieken. Traprenovatie is over het algemeen voordeliger dan het aanschaffen van nieuwe materialen. Wil je weten wat jouw traprenovatie precies gaat kosten? Neem dan contact op met een specialist om de mogelijkheden te bespreken. Zo kun je bijvoorbeeld contact opnemen met Stairz, zij beschikken over alle benodigde expertise en ervaring om je trap er weer als nieuw eruit te laten zien!