Ga naar de inhoud

Investeren in duurzame cryptomunten? Maak gebruik van deze handige tips!

 • door

Door de jaren heen zijn cryptomunten uitgegroeid tot één van de meest populaire investeringsmogelijkheden. Doorgewinterde beleggers, maar ook startende beleggers, maken steeds vaker de stap naar de wereld van crypto. Investeringen in cryptomunten hebben al tot vele succesverhalen geleid en dat spreekt anderen aan om ook te investeren. Echter, er zit ook een keerzijde aan cryptomunten. Zo zijn vele munten zeer belastend voor het milieu. Ben jij milieubewust en wil je graag investeren in cryptomunten? Dan is dit artikel voor jou. We gaan dieper in op enkele duurzame munten en geven je tips betreft hoe je het beste kunt investeren. 

Wat zijn duurzame cryptomunten? 

Als je graag wilt investeren in een duurzame cryptomunt dan is het zaak om te letten of de munt draait op een proof of stake-systeem. Dit is een systeem waarbij transacties gevalideerd worden en er blokken op de blockchain gecreëerd worden door middel van het inzetten van cryptomunten. Dit in tegenstelling tot het proof of work-systeem, waarbij dit gebeurd door de inzet van computerkracht. Het laatste systeem kost veel meer energie dan het proof of stake-systeem. In de wereld van crypto’s zijn er verschillende munten die draaien op het proof of stake-systeem, waaronder: 

 • Signum
 • Fantom
 • Binance Smart Chain
 • Cardano
 • Green Beli
 • Eco Coin

Ook één van de grootste coins uit de markt, Ethereum, gaat over naar het proof of stake-systeem. Hiermee wordt hun energieverbruik in één klap met 99,9% vermindert. Wil je weten wanneer ze overgaan op het nieuwe systeem? Volg dan het Ether nieuws

Tips voor het investeren in duurzame crypto’s

Wil je graag starten met het investeren in cryptomunten, maar kun je nog wel wat hulp gebruiken? Geen zorgen! We hebben enkele tips voor je opgesteld die je een duwtje in de rug moeten geven bij de start van je crytpocarrière. 

 • Laat je informeren: voordat je begint met investeren is het zaak om je goed in te lezen betreft de cryptowereld en specifieke crypto’s. Zo weet je namelijk precies wat er speelt op de cryptomarkt en deze kennis is de basis voor het doen of juist niet doen van investeringen. 
 • Investeer wat je kunt missen: het is zeer belangrijk om te weten dat je niet zomaar blind moet gaan investeren. De koers van de cryptomunten is zeer volatiel. Je inleg kan de dag erna zomaar instorten. Wanneer je geïnvesteerd hebt met geld dat je niet kan missen, dan kom je in de problemen. 
 • Beleg voor de lange termijn: investeer voor de lange termijn. Je moet niet investeren om de volgende week de crypto’s te verkopen. De kans is groot dat de munten op de lange termijn alleen maar meer waard worden, dus laat je niet beïnvloeden door dagkoersen. 
 • Spreid je kansen: zorg voor een gevarieerde beleggingsportefeuille waarbij je niet inzet op slechts één crypto, maar waarbij je inzet op meerdere crypto’s die potentie bieden. Mocht er eentje slecht presteren, maar de rest goed, dan ben je niet direct je hele inleg kwijt. 

Wil je duurzaam leven door energie te besparen? Kies dan dus voor een cryptomunt die draait op het proof of stake-systeem.