Ga naar de inhoud

Houd de warmte binnen met HR++ glas: gebruik het voor de isolatie van je woning

  • door

Ben je op zoek naar manieren om je huis te isoleren en je energierekening te verlagen? Dan is HR++ glas wellicht iets voor jou. Dit type glas is speciaal ontworpen om warmte binnen te houden en kou buiten te sluiten, waardoor je huis warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. HR++ glas is een duurzame en kosteneffectieve manier om je huis te isoleren en energie te besparen. In deze blog zullen we uitleggen wat HR++ glas is, hoe het werkt en waarom het een slimme investering is voor de isolatie van je woning. Lees verder en ontdek hoe je de warmte binnen kunt houden met HR++ glas!

Wat is HR++ glas? 

HR++ glas is hoogrendementsglas dat bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw gevuld met edelgas en een speciale coating op één van de glasplaten. Deze coating zorgt ervoor dat warmte binnen blijft en dat kou van buiten wordt tegengehouden. Hierdoor kan er veel energie worden bespaard op verwarming en wordt het binnenklimaat aangenamer. HR++ glas is één van de meest energiebesparende soorten dubbelglas en wordt vaak toegepast in nieuwbouw en bij renovatie van woningen.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van HR++ glas voor het isoleren van je woning. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Energiebesparing: HR++ glas is een zeer effectieve manier om energie te besparen. Door de isolerende werking van het glas hoeft de verwarming minder vaak aan, waardoor je energierekening lager wordt. Afhankelijk van de grootte van je huis en het type verwarming kan dit op jaarbasis een besparing opleveren van enkele honderden euro’s.
  • Comfort: HR++ glas zorgt voor meer comfort in huis. Doordat het glas beter isoleert, blijft de temperatuur in huis constanter en ervaar je minder tocht.
  • Milieuvriendelijk: HR++ glas is een duurzame oplossing voor woningisolatie en draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Door minder energie te verbruiken, wordt de belasting op het milieu verlaagd.
  • Verbetering van de woningwaarde: HR++ glas kan de waarde van je huis verhogen. Een goed geïsoleerde woning is aantrekkelijker voor kopers en kan bijdragen aan een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

Al met al zijn er dus genoeg goede redenen om te kiezen voor HR++ glas als je je huis wilt isoleren.

HR++ glas laten zetten door een glaszetter

Als je overweegt om HR++ glas te laten plaatsen in je woning, dan is het verstandig om hiervoor een ervaren glaszetter in te schakelen. Een glaszetter kan je adviseren over de verschillende mogelijkheden en je helpen bij het maken van de juiste keuze op basis van jouw specifieke situatie en wensen. Bovendien beschikt een professionele glaszetter over de juiste materialen en gereedschappen om het glas op een veilige en deskundige manier te plaatsen. Het plaatsen van HR++ glas vereist namelijk de nodige vakkennis en ervaring.