Ga naar de inhoud

Hoe duurzaam is RVS?

Hoe duurzaam is RVS?

Roestvrij staal, ook wel bekend als RVS, is een veelzijdig materiaal dat al jaren populair is in de bouw- en interieurindustrie. RVS wordt vaak gebruikt voor interieur accessoires vanwege haar sterkte, duurzaamheid en esthetische uitstraling. In deze blog zullen we kijken naar waarom RVS zo duurzaam is en waarom het een geweldige keuze is voor architecten, ontwerpers en huiseigenaren die op zoek zijn naar een langdurige en duurzame oplossing voor in en om het huis.

Duurzaam klussen met RVS

Een van de grootste voordelen van RVS is dat het volledig recyclebaar is. Dit betekent dat het materiaal steeds opnieuw kan worden gebruikt zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Deze eigenschap maakt het een van de meest duurzame materialen op de markt.

Duurzaam klussen met RVS
Duurzaam klussen met RVS

Nog een groot pluspunt van RVS is dat het een sterk materiaal is dat goed kan tegen corrosie, slijtage en roest. Dit betekent dat producten die van RVS zijn gemaakt een lange levensduur hebben en minder vaak hoeven te worden vervangen, wat minder negatieve impact heeft op het milieu. Het is daarom een uitstekende keuze voor intensief gebruikte objecten zoals die een RVS trapleuning. Ook RVS deurbeslag, zoals een RVS deurgreep, is hiervan een goed voorbeeld.

Het feit dat RVS een tijdloze uitstraling heeft én er mooi uit blijft zien, zelfs na vele jaren van gebruik, maakt van RVS een kosteneffectieve en oplossing voor zowel huiseigenaren als bedrijven. 

RVS geschikt voor binnen én buiten

Roestvrij staal is natuurlijk goed toe te passen in je interieur, maar ook in het exterieur. Het kan goed tegen alle weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld hoge temperaturen, regen, sneeuw en extreme wind. Dit maakt het een perfect materiaal voor het monteren van een RVS balustrade in je tuin, op het balkon of op het terras of RVS voordeurbeslag zoals een RVS huisnummer of RVS deurgreep.


Ook voor dakbedekking en gevelbekleding is RVS geschikt. RVS absorbeert namelijk minder warmte dan bijvoorbeeld beton of baksteen omdat het licht reflecteert. Hiermee kun je ook nog energie besparen.

RVS geschikt voor binnen én buiten
RVS geschikt voor binnen én buiten

Bovendien is RVS een zeer veelzijdig materiaal dat kan worden aangepast aan verschillende woonstijlen. Of je nu op zoek bent naar een modern, strak uiterlijk of een klassieke, traditionele uitstraling, RVS past er altijd bij. Ook kan het worden gepolijst tot een spiegelglans of geborsteld voor een matte afwerking, waardoor het aan verschillende smaken en stijlen voldoet.

RVS schoonmaken: een fluitje van een cent

Roestvrij staal is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor in het interieur, maar ook in de voedingsmiddelenindustrie, gezondheidszorg en laboratoriumomgevingen. Door de hygiënische eigenschappen van RVS is er minder behoefte aan schadelijke schoonmaakmiddelen, waardoor de impact op het milieu vermindert.

Kortom: als je op zoek bent naar tijdloze, duurzame én stijlvolle accessoires voor binnen of buiten, dan is RVS een uitstekende keuze.