Ga naar de inhoud

Het creëren van een natuurlijke speelruimte in je tuin met bomen

Het creëren van een natuurlijke speelruimte in je tuin met bomen

Bomen zijn ontzettend veelzijdige tuinbewoners, ze bieden schaduw, verhinderen inkijk, bloeien en zijn gewoonweg mooi om te zien. Ze kunnen echter ook een geweldige speelplek vormen voor je kinderen. In plaats van een speelrek kies je voor een duurzaam en natuurlijk alternatief in de vorm van een prachtige boom.  Een Japanse esdoorn kopen is een goede keus, door zijn palmvormige bladerdak heeft hij wel wat weg van een grote parasol. Wil jij ook weten hoe je met bomen een natuurlijke speelruimte kan creëren in je tuin, lees dan snel verder.

Een tuin om te spelen

Het is zo fijn om te weten waar je kinderen uithangen, toch? Vooral kleinere kinderen wil je graag in het oog houden, maar ook van de wat oudere is het fijn om ze in de buurt te hebben. Door het creëren van een natuurlijke speelruimte in je eigen tuin zul je de kans dat ze thuis spelen een heel stuk vergroten. Bomen zijn uitermate geschikt voor in een natuurlijke speeltuin. Ze bieden schaduw en bescherming tegen zon en lichte regen. Je kunt erin klimmen en je erin verstoppen, en dit zijn dingen die kinderen magisch aantrekken. Je wilt uiteraard niet dat er ongelukken gebeuren dus bomen die zich al laag boven de grond vertakken zijn de ideale klimbomen. Geschikte klimbomen zijn onder andere platanen, tamme kastanjes, Robinia en magnolia. Ga dus een magnolia boom kopen, en maak ook je kinderen blij.

Speelbomen in je tuin

Sommige bomen zijn al een speeltuin op zich. Je kunt er niet alleen in klimmen maar je kan er ook mee bouwen. Kies in plaats van een klimrek of een tent voor het duurzame en veelzijdige alternatief van een boom. Bomen leren kinderen over de natuur, stimuleren hun vindingrijkheid en fantasie, en zijn ook nog eens heerlijke speeltoestellen. Er zijn verschillende soorten speelbomen. Sommige knotbomen zijn ideaal voor een hut of tent, treurbomen zijn vaak ideale verstopplekken, en klimbomen met lage en verticale takken zijn het klimrek van de natuur. Helemaal ideaal is een boom waarin je een boomhut kan bouwen, dit is echter helaas niet voor iedere tuin weggelegd.

Jouw tuin als speelplaats

Wil jij ook graag een oogje op je kinderen houden dan is het aanleggen van een natuurlijke speelplaats in je tuin de ideale manier. Mocht je plek hebben voor wat speelbomen dan zul je je kinderen vast en zeker een groot plezier doen!