Ga naar de inhoud

Het aanschaffen van een frietsnijder voor je horecazaak

  • door

Wil je graag frietjes op de menukaart van je horecazaak plaatsen? Dan is het in de praktijk altijd het overwegen waard om ervoor te kiezen om een eigen frietsnijder te kopen. Voor menig aantal mensen die eigenaar zijn van een eigen horecazaak geldt dat zij de keuze maken om hun frietjes te kopen van derden. Dit betekent dat de frieten niet ter plaatse in de zaak worden gemaakt. Deze keuze is te begrijpen, maar toch waarderen je klanten het ongetwijfeld wanneer je hun echt verse en bovendien ook zelfgemaakte frietjes kan voorschotelen. Wil je graag ook een frietsnijder kopen voor jouw horecazaak? Dan zal je kunnen vaststellen dat de informatie op deze pagina je daarbij zeker kan helpen.

  1. Keuze tussen verschillende soorten frietsnijders

Ben je van plan om een frietsnijder te kopen voor in jouw horecazaak? Dan zal je tot de conclusie komen dat er tal van verschillende mogelijkheden bestaan die je zou kunnen kopen. In grote lijnen maken we echter een onderscheid tussen de volgende twee opties: 

  • Een standaard frietsnijder (veelal gemaakt van RVS); 
  • Een elektrische frietsnijder (dus geen manueel exemplaar); 

Naar welke van deze twee opties jouw voorkeur in de praktijk uitgaat is altijd afhankelijk van onder meer de vereiste capaciteit waar je frietsnijder aan moet zien te voldoen. Bovendien spreekt het voor zich dat ook de persoonlijke voorkeur van de gebruiker een niet onbelangrijke rol speelt. Ben jij bijvoorbeeld iemand die liever nog manueel aan de slag gaat met het snijden van de frietjes? Dan is een standaard exemplaar kiezen uiteraard de beste keuze. Wil je liever dat je zoveel mogelijk wordt ontlast en is de vereiste capaciteit eigenlijk van minder groot belang? Dan kan een automatische versie ook een prima keuze zijn. 

  1. Waarom zijn frietsnijders veelal van RVS gemaakt? 

Bovenstaande vraag is eigenlijk niet helemaal juist. Het is namelijk in de praktijk zeker niet zo dat een frietsnijder veelal uit RVS is vervaardigd. Indien je een standaard exemplaar gaat bestellen voor in je woning is de kans groot dat deze is gemaakt van een hard plastic. Dit levert in de praktijk niet zelden problemen op. Probeer namelijk maar eens met een dergelijke frietsnijder een grote aardappel te snijden. We kunnen je nu al vertellen dat, dat een behoorlijk lastige opdracht gaat worden. Dat geldt evenwel niet voor een frietsnijder van RVS. Dit materiaal is ongelofelijk solide en bovendien ook nog eens zeer hygiënisch. Dat ervoor een professionele frietsnijder veelal voor dit materiaal wordt gekozen hoeft dan ook niet te verbazen, integendeel.

HorecaRama | Voor al je horeca apparatuur en benodigdheden.

  1. Kies verstandig, kies voor een kwalitatieve frietsnijder

Vanaf het ogenblik dat je de keuze hebt gemaakt om zelf verse frietjes aan te gaan bieden aan je klanten spreekt het voor zich dat je rekening moet houden met een beetje extra werk. Toch, door de juiste, professionele frietsnijder te kopen zal je merken dat dit extra werk eigenlijk best goed meevalt. Of je er uiteindelijk voor zal kiezen om een manuele of elektrische frietsnijder te kopen is geheel aan jou. Overweeg de beide opties echter goed en vergelijk even grondig de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees dan ook eens over: