Ga naar de inhoud

Heerlijk, die zon. Wel een beetje fel

  • door

Voordat je zonwering uit Hoogeveen gaat aanschaffen wil je eerst wat extra informatie inwinnen over welke mogelijkheden je hebt. Wij raden je bovendien aan om het plaatsen uit te besteden aan een specialist, zo weet je zeker dat ze goed bevestigd worden en heb je er optimaal plezier van. Je kiest voor zonwering omdat dit logischerwijs de zon weert en er voor zorgt dat het minder warm wordt in je huis. Zo heb je ook in de zomer een heerlijke nachtrust. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen binnen en buitenzonwering.

Binnenzonwering kan bestaan uit het volgende:

  • panache-vouwgordijn, luxe vouwgordijn waarbij je de keuze hebt tussen transparant, semi transparant of verduisterend
  • glasfolie, hiermee voorkom je bovendien dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken
  • houten shutters, een verstelbaar binnenluik
  • gordijnen, variëren in verduisterend effect.

Buitenzonwering kan bestaan uit het volgende:

  • rolluik, kan ook ingezet worden tegen inbraak omdat hij de ramen en/of deuren helemaal afsluit
  • persiennes, raampjes met schuine latten waar nog wat ruimte tussen zit
  • blinden, zijn meestal van hout gemaakt, horizontaal en je kunt ze draaien
  • buitenjaloezieen, dit zijn horizontale lamellen

Hoeveel betaal ik eigenlijk voor zonwering?

Een goede vraag, dit is afhankelijk van een heleboel factoren en wij kunnen natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken. Welke soort zonwering je kiest geeft de doorslag qua prijs. Binnenzonwering is goedkoper dan buitenzonwering, tenzij je gaat voor op maat gemaakt. De exacte prijs is ook per bedrijf verschillend, dus doe vooraf onderzoek naar wat het meest voordelig is. Het is ook mogelijk om het plaatsen zelf te doen en dit scheelt in de kosten, als je weet wat je doet.

Welke vormen van bediening zijn er?

Over het algemeen heb je de keuze uit bediening met een afstandsbediening, elektrische bediening of uiteraard handmatig. Qua prijs is handmatig het goedkoopst en bedien je de zonwering met behulp van een slinger. De elektrische variant werkt met een handschakelaar en is hoger in prijs. Vergeet ook niet om te informeren naar de garantie bij jouw specialist. Deze verschilt namelijk per bedrijf. Bij sommige specialisten krijg je alleen garantie als je de plaatsing door een professional laat uitvoeren.

Kan ik geld besparen op energie?

Jazeker kan dat! Je bespaart namelijk in de zomer op de kosten van de airco. Sommige soorten zonwering zorgen ervoor dat je in de winter de verwarming lager kunt zetten om dat ze de warmte binnenhouden en de kou buiten. Dat is twee vliegen in één klap!

Denk na over extra opties

Het is verstandig om na te gaan of je ook extra opties wilt bij je bestelling. Door armen te bestellen die tegen storm kunnen wordt je scherm een stuk sterker. Of wat dacht je van horren waardoor je in hoogzomer geen last hebt van insecten binnenshuis?

Meer lezen over duurzaamheid? Lees dan ook eens over: