Ga naar de inhoud

Hal18 helpt ondernemers circulaire doelen te behalen

  • door
circulaire kantoorinrichting

WIJNJEWOUDE, AUGUSTUS 2020 – Het Friese bedrijf Hal18 bestaat al sinds 2002 en draagt op de meest ludieke wijze bij aan circulaire kantoorinrichting. Hal18 helpt ondernemers en bedrijven om duurzamer te worden en zo ook de circulaire doelen te behalen. Het kabinet heeft als doel gesteld om vanaf 2050 een volledig circulaire economie te hebben in Nederland. Hal18 kijkt hierbij niet alleen het vertrouwde kantoor, maar ook de omschakeling naar het nieuwe normaal: thuiswerken.  

Wat is een circulaire kantoorinrichting?

Circulair wilt zeggen dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van al de aanwezige materialen. Zo hoeven er zo weinig mogelijk nieuwe grondstoffen te worden gebruikt en worden materialen waar nodig gerecycled. Zo worden bijvoorbeeld oude bureaustoelen refurbished, door ze opnieuw te stofferen. Eventueel worden onderdelen ook samengevoegd. Hal18 creëert op ludieke wijzes een circulaire kantoorinrichting. Zo transformeert het bedrijf oude vliegtuigstoelen getransformeerd tot nieuwe bureaustoelen. Hal18 blijft met een innoverende blik kijken naar productiemethodes die passen binnen circulaire kantoorinrichting. 

Refurbishing, recycling en andere toepassingen van hergebruik worden ook wel upcycling genoemd: van oude materialen wordt weer iets nieuws gemaakt. Hierbij kijken ze niet alleen naar het hergebruik van oude materialen, maar ook het gebruik van recyclebare of biologische materialen binnen het upcycle proces. 

Waarom circulair?

De bevolking blijft groeien en de beschikbare grondstoffen nemen af. Zo is de Nederlandse economie sterk afhankelijk van geïmporteerde grondstoffen. Daarnaast heeft het produceren van afval een negatieve impact op het milieu. Om niet afhankelijk te zijn van andere partijen voor grondstoffen en het verlagen van de negatieve effecten op het milieu, heeft het kabinet heeft als doel gesteld dat Nederland in 2050 volledig circulair moet zijn

Volgens dit plan wordt er dan geen restafval meer geproduceerd, maar moet door middel van upcycling alle materialen volledig hergebruikt worden. Grote voordelen van deze doelstellingen zijn dat de groei van de ‘afvalberg’ vrijwel tot stilstand komt en er een veel minder grote claim op nieuwe grondstoffen hoeft te worden gelegd. Hal18, specialist in tweedehands en geüpcycled kantoormeubilair, kan hierdoor inmiddels al ruim 80% van het aangeleverde materiaal een nieuw leven gunnen.

Duurzame kantoorinrichtingen van Hal18

Hal18 is in Noord-Nederland een toonaangevende naam voor kantoor-, winkel-, en magazijninrichting. Hoewel ondernemers de belangrijkste doelgroep vormen, zijn ook particulieren van harte welkom in de showroom in het Friese Wijnjewoude. Naast de verkoop, huur en lease van meubilair biedt Hal18 ook nog volledige kantoorinrichting of advies over inrichting voor ondernemers.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees ook eens over: