Ga naar de inhoud

Groendak of sedumdak

  • door

Wanneer je kiest voor dakbeplanting dan wil je dat het fijnstof en vervuilde lucht filtert. Dit kan door bijvoorbeeld van het kiezen van de juiste beplanting voor een groendak. Of kies voor een sedumdak wat vergroeid is met substraat (aarde) waar je weer andere planten in kan zetten. Het gaat hierbij dan om het geslacht de planten. Daarnaast absorbeert een groendak weer veel vocht en water waardoor het riool niet snel meer overbelast raakt. Zo werk je op een duurzame manier mee aan een beter milieu. En de daken trekken ook nog tal van insectensoorten aan waardoor de natuur weer verrijkt raakt.

Waarom een groendak

Meestal wordt er niet alleen voor de bijdrage aan het milieu gekozen voor een groendak maar ook voor de kostenbesparing die het jou op kan leveren. Een groendak zorgt voor een goede absorbering bij regen maar het zorgt ook voor een populatie aan insecten. Zo hebben de vogels  vervolgens ook weer genoeg voer. Ook filtert het fijnstof en vervuilde lucht zodat je weer een schoner licht hebt. Je kunt heel eenvoudig een groendak offerte aanvragen. Het prijsvoorstel is blijvend en wij zorgen voor een passende prijs.

Wat helpt bij het maken van de keuze voor een groendak of sedumdak

Het grootste verschil tussen een sedum en groendak is dat je op een sedumdak alleen planten van het geslacht sedum kunt plaatsen. Wel is een sedumdak voorzien van aarde. Qua werking bieden ze beide een filterende werking en zorgen dus voor “schone” lucht. Maar ze absorberen ook beide het overtollige water waardoor je minder snel overstroming hebt. Het voordeel van een sedumdak is dan weer dat je er ook diepere lagen aarde aan kunt brengen. Hierdoor je zelfs zover doorgaan dat je een echte daktuin creëert.

Waarom mensen kiezen voor een sedum dak

Een sedumdak is bedekt met substraat wat in de volksmond aarde wordt genoemd. Het heeft een absorberende werking op water en filtert fijn stof en vuile luchtjes. Daarnaast kun je er voor kiezen om meerdere lagen aarde aan te brengen en dus een diepere tuin te maken op het dak. Dit zorgt ook weer voor een populatie aan insecten waardoor je s morgens wakker word van de fluitende vogeltjes. Ook zorgt het ervoor dat giftige stoffen zoals die van zware metalen verdwijnen,. Je zult dus een optimaal klimaat hebben in jouw huis.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees dan ook eens over: