Ga naar de inhoud

Ga op een duurzame vakantie

  • door

Kies voor een duurzame vakantie in eigen land. Wist je dat we in Nederland tal van duurzame hotels en winkels hebben. Bij een duurzaam hotel bevind je je midden in de natuur. Maar daarnaast wordt er ook nog eens gedacht aan duurzame opties zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of een waterbespaarder. Maar wist je dat je ook duurzaam kunt winkelen in een van duurzame winkels?  Zo zijn er niet alleen tal van duurzame beauty producten maar ook duurzame kleding en meubels. Of wat dacht je van een avondje veganistisch eten?

De voordelen  van een duurzaam hotel

Als je kiest voor een duurzaam hotel dan kies je vaak voor een plek in de natuur of een hotel dat voorop staat in de nieuwste technologische milieuvriendelijke oplossingen. Zo hebben veel van deze duurzame hotels bijvoorbeeld zonnepanelen of een waterbesparende douche. Daarnaast zijn er veel hotels in ontwikkeling die bijvoorbeeld weer CO2 neutraal worden gebouwd. Ook zijn er natuurparken die ECO huisjes aanbieden. Dit zijn huisjes waar er alles aan gedaan wordt om natuurlijk stroom op te wekken en zo min mogelijk water te verbruiken

De kracht van duurzame winkels

Wil je bijdragen aan een beter milieu dan zijn er ook tal van winkels die duurzame producten verkopen. Zo heb je bijvoorbeeld kledingwinkels die alleen maar duurzame merken verkopen. Of een beauty specialist met duurzaam geproduceerde producten. Het zit hem dan voornamelijk in het productieproces. Bijvoorbeeld dat er zuiniger wordt omgegaan met materialen die normaal worden weggegooid. Maar ook dat de mensen die meehelpen aan de productie een eerlijke prijs krijgen.

Draag bij aan een beter milieu met duurzame keuzes

Wij als mensen gaan steeds beter de goede kant op met het werken aan een beter milieu. Zo zijn er steeds meer mensen die op een natuurlijke manier met bijvoorbeeld zonnepanelen stroom opwekken. Of wat dacht je van de tal van energie en waterbesparende producten er zijn. Deze krijg je in veel gevallen gratis van jouw gemeente of energieleverancier. Maar je kunt ze natuurlijk ook kopen het is een kleine investering voor een betere toekomst. Hierdoor houd je op langer termijn ook meer geld over.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees dan ook eens over: