Fleur jouw tuin op met een rijkdom aan planten

  • door
Plant

Je kunt heerlijk vertoeven in jouw tuin als deze geheel is ingericht naar jouw smaak. Het kiezen van de inrichting is daar een belangrijk geheel in. Het juiste tuinmeubilair, mogelijk een overkapping, een terras van hout of van tegels en zo zijn er nog veel meer keuzes die je daarin moet maken. Maar, wat een net zo belangrijk onderdeel is, is het aanvullen van die prachtige inrichting met een prachtig plantenrijk. Planten maken je tuin niet alleen mooier, ze bieden ook nog andere voordelen. Zo zorgen planten voor minder stress, trekken ze nuttige insecten aan en een groene tuin houdt regenwater vast wat zorgt voor minder wateroverlast. Bij Plantenwinkel.nl vind je een groot aanbod aan tuinplanten waarmee je jouw tuin kunt inrichten naar eigen smaak. Door de handige filteropties kun je eenvoudig de plant kiezen die bij jou en jouw tuin past. 

Het kiezen van de juiste plant

Welke plantensoort kies je voor jouw tuin, bij Plantenwinkel.nl zijn er immers vele soorten waar je uit kunt kiezen. Hieronder hebben wij enkele opties voor je op een rij gezet. 

Vaste planten

Vaste planten zijn meerjarige, kruidachtige planten met niet verhoutende stengels. Er zijn varianten die groen blijven, maar de meeste sterven in het najaar bovengronds af om ondergronds hun winterslaap te houden. Vervolgens komen ze in het voorjaar groter en krachtiger terug. Binnen de vaste planten is er een enorme variatie aan kleuren, vormen en eigenschappen. 

Heesters

Een heester is een plantensoort waarvan de stengels verhouten. Vlak boven de grond vormen zich vertakkingen, hierdoor is er bij deze plant geen duidelijke stam. In tegenstelling tot de vaste planten blijven de heesters tijdens de winter wel bovengronds actief. Ook zijn er varianten die niet bladverliezend zijn. 

Bloembollen

Tot slot kun je er ook voor kiezen om bloembollen te planten. Je hebt talloze prachtige bloemen waaruit je kunt kiezen. Zoals: tulpen, narcissen, dahlia’s en gladiolen. Hoe leuk is het om je eigen bol te planten en deze te zien bloeien tot een mooie bloem. 

Naast de bovengenoemde opties zijn er nog meer opties waaruit je kunt kiezen. Als je twijfelt over wat de beste optie voor jou en jouw tuin is. Neem dan contact op met de specialisten van Plantenwinkel.nl. Zij kunnen je verder helpen.

Zorg voor bloei in elk seizoen

Wanneer je planten in de bloei staan zorgt dit voor een mooie uitstraling van je tuin, maar dit wil je natuurlijk niet alleen in het voorjaar en de zomer. Zorg er daarom voor dat je bij Plantenwinkel.nl een mix aan planten kiest waarbij de bloeiperiodes elkaar opvolgen. Zo heb je planten die bloeien in het voorjaar, najaarsbollen waarvan de bloemen bloeien in de zomer, planten die bladhoudend zijn en door het jaar heen bloeien en nog veel meer opties. In het handige filtersysteem van Plantenwinkel.nl kun je de planten selecteren op bloeiperiode. Zo kun jij eenvoudig een mix maken van planten waarbij de bloeiperiodes elkaar opvolgen.

Geef jouw tuin een extra duurzaam tintje

Als je bezig gaat met het inrichten van je tuin denk dan ook na over het verduurzamen van je tuin. Wil je bijvoorbeeld een schutting? Dan is een bamboe schutting een uitstekende duurzame optie. Wil je een houten vlonder leggen? Leg dan een vlonder van duurzaam hout, zoals siberisch lariks hout of keruing hout. Zo zijn er voor vele toepassingen in je tuin een duurzame optie te vinden. Alle kleine beetjes helpen bij het vergroenen van de wereld.