Ga naar de inhoud

Een plafondkrabpaal is ideaal (vooral voor kleine ruimtes)

  • door

Is een plafondkrabpaal dé oplossing voor kleine kamers? Ja! Want dit soort krabpalen is speciaal ontworpen om ruimte te besparen. En zonder dat je kat inlevert op krab- en klimplezier. Ontdek hier de voordelen van plafondkrabpalen. 

Katten moeten elke dag ergens aan krabben

Het zit in de natuur van katten om elke dag ergens aan krabben – het liefst meerdere keren per dag. Ze verzorgen met krabben namelijk hun nagels en houden hun spieren soepel. Maar krabben aan voorwerpen is ook een manier voor katten om hun territorium te markeren. 

Van krabben worden katten dus blij en gezond. En daarom is het belangrijk om minimaal één goede krabpaal in huis te hebben. 

Wat is een goede krabpaal?

Een goede krabpaal voorziet in elke natuurlijke behoefte van je kat – je kat moet erin kunnen klimmen en slapen. En natuurlijk lekker aan kunnen krabben. 

Maar katten vinden het ook superfijn om op een hoge plek te zitten. Vanaf zo’n hoge plek kunnen ze alles namelijk goed overzien. Ook dat hoort bij het natuurlijke gedrag van katten – op een hoge plek voelen ze zich veilig.

Daarom is een plafondkrabpaal of hoog krabmeubel ideaal voor katten. 

Plafondkrabpaal: ruimtebesparende krabpaal

Maar niet iedereen heeft ruimte voor een grote krabpaal. Je woont bijvoorbeeld niet heel groot. Of je vindt het niet fijn om een enorme krabpaal of groot krabmeubel in je huiskamer neer te zetten. Begrijpelijk. Maar wil je toch een hoge krabpaal en evengoed niet veel ruimte inleveren? 

Kies dan voor een plafondkrabpaal, 

want die is ideaal!

Wat is een plafondkrabpaal?

De naam geeft het natuurlijk al een beetje weg: een plafondkrabpaal reikt helemaal totaal het plafond. Het is een slanke krabpaal maar met veel oppervlakte. Dat komt doordat deze krabpalen maximaal hoog zijn en veel ligplateaus hebben. 

Een plafondkrabpaal klem je tussen de vloer en het plafond. Heel makkelijk. Maar niet elk plafond is toch even hoog? Dat klopt. Daarom zijn plafondkrabpalen altijd in hoogte verstelbaar – van 240 tot maar liefst 265 centimeter. Zo past een plafondkrabpaal in (bijna) elke ruimte.

Plafondkrabpaal: de 5 belangrijkste voordelen

  1. Een plafondkrabpaal is superstevig, want hij wordt tussen het plafond en de vloer geklemd 
  2. Een plafondkrabpaal past in elke ruimte met een plafond van 240 tot 265 centimeter hoog
  3. Een plafondkrabpaal is slank en neemt weinig ruimte in beslag
  4. Een plafondkrabpaal is in mooie neutrale trendkleuren verkrijgbaar en past in ieder interieur
  5. Een plafondkrabpaal is hoog en heeft meerdere plateaus en slaapplekjes – ideaal ook voor huishoudens met meerdere katten

Voor welke soort katten is een plafondkrabpaal geschikt?

  • Voor kittens, kleine katten en katten met een normaal gewicht is een plafondkrabpaal the place to be
  • Katten die van klimmen, krabben en slapen houden zijn gek op plafondkrabpalen
  • En (schuwe en angstige) katten die graag hoog zitten voelen zich heerlijk veilig bovenin een plafondkrabpaal

En voor wie is een plafondkrabpaal niet geschikt?

Raskatten en hele zware katten voelen zich fijner op een extra grote of XXL krabpaal, want die zijn speciaal voor hen gemaakt. Oudere katten die wat minder mobiel zijn kunnen moeilijker op hoge plateaus klimmen – voor hen is een kleinere krabpaal of een krabpaal met een opstapje een beter idee. 

Kies voor een duurzame krabpaal!

Uiteraard wil je het beste voor je kat, maar vergeet ook niet om aan het milieu te denken. Kies daarom voor een duurzame krabpaal! Neem bijvoorbeeld de palen van Petrebels, die gemaakt worden volgens de laatste milieueisen en die geproduceerd worden in fabrieken die er een duurzaam beleid op na houden. De krabpalen zijn gemaakt van duurzaam hout en de beste kwaliteit pluche. Voor een maximale stevigheid wordt elk onderdeel sterk verlijmd. Hierdoor gaan de palen tot wel 30% langer mee dan doorsnee krabpalen. 

Advies over plafondkrabpalen

Wil je meer weten over plafondkrabpalen of advies van een echte krabpalenspecialist? Bel of e-mail dan even naar Petrebels. Zij weten namelijk alles over krabpalen!