Ga naar de inhoud

Een duurzame oplossing voor uw dak: kunststof dakkapellen met zonnepanelen

  • door

In de huidige tijd wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid en energiebesparing. Eén van de manieren om hieraan bij te dragen is door middel van zonnepanelen. Deze panelen zetten de energie van de zon om in elektriciteit, waardoor je minder afhankelijk bent van de energieleverancier, die vaak nog gebruik maken van grijze energie. Een andere manier om energie te besparen is door middel van een goede isolatie van je huis. Veel warmte gaat verloren via het dak en daarom is het belangrijk om je dak zo goed mogelijk te isoleren. Kunststof dakkapellen zijn een onderdeel van een goede isolatie. In deze blog gaan we dieper in op een zonnepanelen dakkapel en beantwoorden we een tweetal veelgestelde vragen. 

Voordelen van kunststof dakkapellen met zonnepanelen

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van kunststof dakkapellen in combinatie met zonnepanelen. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet in het onderstaande overzicht.

  • Duurzaam: kunststof dakkapellen hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsvriendelijk. Hierdoor heb je er jarenlang plezier van. Ook zijn ze vaak weerstand tegen diverse weersomstandigheden waardoor ze een lange levensduur hebben.
  • Isolatie: de dakkapellen zijn goed geïsoleerd, waardoor je huis beter geïsoleerd is en je minder energie verbruikt. Vooral in deze tijd, waarin energie zeer duur is, is dat natuurlijk zeer welkom. Bovendien kan een betere isolatie ook bijdragen aan een comfortabeler leefklimaat in huis.
  • Zonnepanelen: door de plaatsing van zonnepanelen kun je je woning voorzien van groene energie. Dit is goed voor het milieu, want zonne-energie is oneindig. Dit in tegenstelling tot gas, wat een fossiele brandstof is. Dit houdt in dat de gasvoorraad van de aarde ooit opraakt. Daarnaast is het goed voor de portemonnee, want nadat je de zonnepanelen hebt terugverdiend geniet je van gratis energie. Bovendien kan de zonnepanelen zorgen voor een lagere CO2-uitstoot, een positieve bijdrage voor het milieu.
  • Verschillende soorten: er zijn verschillende soorten dakkapellen beschikbaar, zoals een platdak of een hellend dak. Hierdoor kun je kiezen voor een oplossing die het beste aansluit bij je wensen en eisen. Bovendien kan er ook gekozen worden voor verschillende soorten zonnepanelen die passen bij de stijl van het huis.

Waarom is het belangrijk om de installatie ervan over te laten aan een professional? 

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om de installatie van een dakkapel met zonnepanelen over te laten aan een professional. Hieronder heb ik een aantal van de meest belangrijke argumenten voor je opgesomd: 

  • Veiligheid: de installatie van een dakkapel met zonnepanelen vereist specifieke kennis en vaardigheden. Wanneer de installatie niet goed wordt uitgevoerd, kan dit gevaarlijk zijn voor de mensen die het werk uitvoeren en voor degenen die in de directe omgeving zijn. Een professional heeft de juiste opleiding en ervaring om de installatie veilig en efficiënt uit te voeren.
  • Kwaliteit van de installatie: een professional zorgt ervoor dat de installatie volgens de juiste normen wordt uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de dakkapel en zonnepanelen correct worden geïnstalleerd, zodat ze jarenlang veilig en efficiënt zullen werken.
  • Garantie: veel fabrikanten van dakkapellen en zonnepanelen bieden alleen garantie als de installatie door een professionele partij is uitgevoerd. Dit geeft je de zekerheid dat als er iets misgaat met het product of installatie, dat dit wordt opgelost onder de garantie.
  • Rendement: een professional kan ervoor zorgen dat de zonnepanelen op de juiste manier geplaatst worden, zodat ze het meeste rendement opleveren. Ook kan een professional je advies op maat geven betreft de hoeveelheid zonnepanelen je nodig hebt voor je energiebehoefte.