Ga naar de inhoud

Een chillplek voor in de tuin!

  • door

Wil je graag wat nieuws in de tuin, maar ben je er nog niet helemaal over uit? Dan kun je in dit artikel wat inspiratie op doen, zodat je in de zomer weer maximaal kunt genieten van de zon in je tuin!

Een veranda

Naast dat je bij een veranda, bij elk weer nog gewoon buiten kunt zitten, als het sneeuwt, regent of de zon schijnt alles is mogelijk. Daarnaast zitten er nog meerdere voordelen aan een veranda:

  • Een veranda werkt isolerend, dat komt doordat je eigenlijk een extra laag tegen je huis aan laat bouwen. Als je de veranda met dicht maakt met glas, werkt het al helemaal isolerend. Wel wordt het er al gauw dan heel warm in de zomer. Ook als je de veranda niet dicht maakt met glas, werkt het hout al als extra isolatie. Ook scheelt het heel erg met de wind en krijg je minder gauw last van tocht. De conclusie die je hieruit kunt trekken, is dat je met een veranda dus energie bespaart en uiteindelijk geld.
  • Met een veranda stijgt je huis in waarde, het ligt er natuurlijk wel aan hoe groot je tuin is. Want als je een kleine tuin hebt, houden sommige mensen liever de tuin dan een veranda. Over het algemeen is de bouw van een veranda ongeveer even duur als dat het huis in waarde stijgt. Als je dan ooit van plan bent om je huis te verkopen, maak je in ieder geval geen verlies door de veranda!

Een terras of verhoging

Ook is een terras een goed idee om in je tuin te plaatsen, omdat je er veel mogelijkheden mee hebt. Zo kun je er voor kiezen om een loungeset erop te plaatsen. Zo kun je in de zomer lekker genieten van het weer, op een comfortabele stoel of bank. Zorg er wel voor dat je de loungeset in de nacht afdekt met een loungesethoes. Zo blijft het langer mooi en kun je er langer van genieten. Ook is een terras ideaal om te zitten tijdens een barbecue. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de wind en een eventuele schaduwplek voor als je snel verbrand of kleine kinderen hebt. De oplossing die daarvoor geldt is een terras die voor de helft overkapt is. Zo heb je mensen die kunnen genieten van de zon en andere mensen die weer kunnen genieten van de schaduw en toch samen op een terras zitten!

Meer lezen over duurzaamheid? Lees ook eens over: