Duurzaam sporten, hoe zit dat precies?

  • door

We worden ons steeds meer bewust van de keuzes die we maken. De keuzes die we maken die eigenlijk helemaal niet zo milieubewust zijn. We proberen dan ook steeds vaker zo “groen” mogelijk door het leven te gaan. Plastic rietjes worden verruild door kartonnen rietjes (al is niet iedereen daar niet even blij mee, maar dat is weer een hele andere discussie) en de plastic tasjes worden zoveel mogelijk ingeruild door herbruikbare, milieuvriendelijke tassen. Maar hoe zit dat eigenlijk met sporten? Kun je ook op een duurzame manier sporten? Jazeker! In dit artikel geven we je dan ook graag wat tips wat jij kunt doen om duurzaam te sporten.

Duurzaam sportmateriaal

Ook op het gebied van je sportuitrusting kun je een duurzame keuze maken. Er zijn dan ook steeds meer duurzame sportmaterialen verkrijgbaar. Wil je bijvoorbeeld een kettlebell kopen? Tegenwoordig zijn de meeste kettlebells gemaakt van duurzaam gietijzer, waardoor je er gegarandeerd lang plezier van zult hebben. Ook op het gebied van sportkleding kun je hoogstwaarschijnlijk nog wel een aantal stappen nemen om te verduurzamen. Zo zijn er steeds meer merken die sportkleding verkoopt die op een duurzame, eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd zijn.  

Kies voor een duurzame sportschool

Ook sportscholen zijn zich steeds bewuster aan het worden dat alles duurzamer mag. Tegenwoordig zijn er dan ook sportscholen die de energie opslaat en hergebruikt voor licht en elektriciteit. En weet je hoe ze aan die energie komen? Die wordt opgewerkt door de sporters op de apparaten. Door jou dus! Het aanbod “groene sportscholen” is nog niet zo heel groot, dit hele concept staat dan ook echt nog een beetje in de kinderschoenen. Maar kijk eens of er toevallig bij jou een groene sportschool in de buurt zit waar jij dus jouw steentje kan bijdragen aan een beter milieu door het opwekken van energie op de apparaten. 

Pak de fiets of ga lopend naar de sportschool

Hoe ga jij naar de sportschool? Met de auto? Of misschien wel met het OV? Als je er even goed over nadenkt is dit eigenlijk best vreemd, toch? Je gaat sporten, maar de weg ernaartoe leg je met de auto af. Pak voortaan de fiets of ga lopend naar de sportschool. Hiermee heb je meteen jouw warming-up erop zitten en kun je direct met jouw training beginnen! Een win-win situatie dus!