Ga naar de inhoud

Duurzaam een pakket versturen? Gebruik deze handige tips!

  • door

De wereld van e-commerce is al jaren groeiende, maar de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat webwinkels een enorme boost hebben gekregen. Bestellingen zijn vandaag de dag niet meer aan te slepen en dat houdt in dat er ook veel pakketjes worden verstuurd naar klanten. Dat is natuurlijk mooi voor de webwinkels, maar er moet wel gezorgd worden dat deze pakketjes duurzaam verstuurd worden. Klanten hebben vandaag de dag duurzaamheid namelijk hoog in het vaandel zitten. In dit artikel ontvang je meerdere tips waarmee jij ervoor kunt zorgen dat jij je pakketjes op een duurzame wijze van A naar B brengt. Met deze tips verlaag je jouw ecologische footprint als onderneming en maak je jouw klanten tevreden! 

Maak gebruik van gerecyclede materialen

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je gebruik maakt van hernieuwbare materialen. Zodoende draag je bij aan een circulaire economie. Pakketjes die verstuurd worden, moeten immers beschermd worden tegen invloeden van buitenaf en dat kan bijvoorbeeld heel goed met hernieuwbare materialen zoals papier of karton. Als je hierbij kiest voor gerecycled materiaal, ben je helemaal aan het goede adres. Pakketjes die verstuurd worden moeten natuurlijk ook stevig verpakt worden. Dit kan je doen door gebruik te maken van kartonnen dozen of bijvoorbeeld gerecycled materiaal. Om te zorgen voor extra stevigheid kun je de doos vullen met duurzaam opvulmateriaal. Hierbij kun je denken aan biologische opvulchips, papieren luchtkussens of papieren opvulmateriaal. Hiermee zorg jij ervoor dat het product in één geheel met de gewenste kwaliteit aankomt bij de klant. 

Kies voor een duurzame vervoerder 

Wil je een pakket versturen? Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je gebruik maakt van een vervoerder die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Pakketjes die per trein of bus verstuurd worden, zijn bijvoorbeeld veel minder schadelijk voor het milieu dan pakketjes die per vliegtuig of auto verstuurd worden. Zo kunnen er in een bus veel meer pakketjes tegelijk vervoerd worden. Pakketjes die per boot verstuurd worden, zijn over het algemeen ook erg duurzaam. Ook kun je kijken naar de duurzaamheidsdoelstellingen van een vervoerder. Zo wil PostNL in 2050 pakketjes vervoeren zonder CO2-uitstoot. 

Laat een fulfilmentpartner werk uit handen nemen 

Als je echt wilt dat jouw pakketjes op een duurzame manier verstuurd worden, is het natuurlijk belangrijk dat je gebruik maakt van een fulfilmentpartner die hier ook naar kijkt. Een fulfilmentpartner die werkt met duurzaam materiaal, hernieuwbare energiebronnen en verantwoordelijk transport is hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om jouw pakketjes zelf te verzenden, maar dan is het wel belangrijk dat je hier genoeg tijd en aandacht aan besteed. Pakketjes die niet goed verpakt worden, kunnen beschadigd raken tijdens het transport en dat is natuurlijk erg vervelend voor de ontvanger. Pakketjes die verstuurd worden met een fulfilmentpartner, zijn meestal beter verpakt en komen daardoor minder snel beschadigd aan.

Conclusie

Als je ervoor wilt zorgen dat jouw pakketjes op een duurzame manier verstuurd worden, is het dus belangrijk dat je gebruik maakt van hernieuwbare materialen, duurzame vervoerders en een fulfilmentpartij die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Wanneer je jouw pakketjes middels deze tips verstuurd zal je ecologische footprint afnemen. Hiermee draag je jouw steentje bij aan een duurzamere wereld!