Ga naar de inhoud

Duurzaam bouwen met Solid Surface materiaal

  • door
duurzaam bouwen

Duurzaamheid blijft in veel verschillende industrieën een veelbesproken en een lastig topic. Wanneer is iets nou echt duurzaam en goed voor het milieu en de omgeving? Zo is iedereen het erover eens dat elektrisch rijden beter is dan met een auto op benzine of diesel, maar toch zijn er ook veel dingen aan een elektrische auto die niet duurzaam zijn. Denk aan het produceren van de batterij voor de auto. 

Datzelfde geldt aan de bouw. Er wordt steeds meer gedaan om het bouwen duurzaam te maken, maar veel extra handelingen die nodig zijn die vergen vaak ook veel de nodige last op het milieu en omgeving. Maar een paar zaken waar wel zeker over gesproken kan worden dat is dat iets duurzaam is wanneer het op de juiste manier is geproduceerd en ook nog eens een hele lange tijd meegaan. Solid Surface is bijvoorbeeld zo’n materiaal en hieronder leggen we uit waarom het duurzaam is. 

Solid Surface betekent ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’

Ja, Solid Surface betekent letterlijk ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’ en dat is het ook. Het materiaal kan worden gegoten en is daarom over veel verschillende methoden op maat te laten maken. Het is namelijk een generatie van gegoten minerale polymeer-producten. 

Wanneer het is aangebracht dan is het ook ontzettend sterk gaat het heel veel jaren mee, terwijl de kwaliteit ook goed blijft. Voornamelijk vanwege de lange tijd dat het meegaat is het materiaal Solid Surface duurzaam te noemen. Daarnaast is het ook zeer lastig en het te breken en is Solid Surface een ontzettend sterk materiaal. 

Makkelijk te repareren

Mocht het toch gebeuren dat er beschadigingen mee ontstaan, dan is het gemakkelijk weer te repareren en de problemen op te lossen. Krassen kunnen namelijk makkelijk worden weggewerkt en grotere beschadigingen die kunnen ook prima worden gerepareerd. Doordat dit goed te herstellen is kun je er nog zekerder van zijn dat het een lange tijd meegaat. Heb je meer interesse gekregen in alle voordelen van dit materiaal en wat het verder nog kan bieden om ermee te bouwen? Kijk dan hier voor meer informatie over wat Solid Surface precies is en wat je ermee kunt.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees ook eens over: