Duurzaam beleggen? Maak gebruik van deze handige tips om groen te investeren!

  • door

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen aan het beleggen. Vroeger loonde het nog om je geld op de spaarrekening te zetten, want je kreeg er een leuke rente over. Vandaag de dag is dat niet meer de realiteit. Geld dat op de spaarrekening staat wordt eerder minder waard door de inflatie. Het loont dus om te beleggen, want de kans is hierdoor groot dat je geld meer waard wordt. Maar, het is belangrijk om te beleggen in duurzame projecten. Zo wordt je geld niet alleen meer waard, maar zo draag je ook nog een steentje bij aan een duurzamere wereld. Win-win! In dit artikel vind je tips waarmee jij duurzaam kunt beleggen. Begin vandaag nog met het creëren van meer vermogen en het verduurzamen van de wereld.

Bedenk goed in welke bedrijven je wilt investeren 

Als je duurzaam wilt beleggen, is het belangrijk om te kijken naar bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Er zijn steeds meer bedrijven die zich richten op hernieuwbare energie, duurzame landbouw, gezondheid of zero waste producten. Dit zijn allemaal goede opties voor een duurzaam rendement. Als je in mkb-ondernemers in opkomende economieën investeert, lever je ook nog eens een positieve bijdrage aan de lokale economie. Dit zijn doorgaans bedrijven die nog niet zo groot zijn, maar wel snel groeien. Ze hebben vaak een hoog risico, maar je kunt hierdoor ook hogere rendementen behalen. Dit is de ideale situatie. Én je investeert in een duurzaam bedrijf in een opkomende economie, waardoor je meer kans hebt op een hoger rendement, en hiermee draag je ook nog eens je steentje bij aan een duurzamere wereld. 

Stel vooraf de juiste vragen 

Wil je duurzaam beleggen? Dan is het belangrijk om vooraf in kaart te brengen hoeveel risico je wilt lopen. Het ene duurzame project is meer risicovol dan het andere. Het is dus belangrijk dat je goed weet wat je doel is met beleggen. Wil je snel geld verdienen of is een vast rendement belangrijk voor je? Beantwoord deze vraag goed, want dan weet je ook in welk project je het beste kunt investeren. Heb je hier weinig verstand van of heb je weinig inzicht in de risico’s van een project? Laat je dan adviseren door een specialist. Het is namelijk belangrijk om dit in kaart te hebben, want je investeert immers geld in het project. Het zou zonde zijn als je je geld kwijtraakt. Want, beleggen is niet geheel zonder risico. 

Ga aan de slag! 

Heb je besloten dat duurzaam beleggen iets voor jou is? Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Op internet vind je verschillende sites waarop je projecten kunt vinden waarin je kunt investeren. Ook zijn er vele sites met nog meer handige informatie betreft duurzaam beleggen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij investeerders.nl. Wanneer je een project hebt gevonden en de risico’s hebt ingeschat is het tijd om een bedrag te kiezen waarmee je wilt investeren. Het is verstandig om een maandelijks bedrag te kiezen wat je goed kunt missen. Het kan je geadviseerd worden om niet te beleggen met een bedrag wat je niet kunt missen, want hierdoor kun je in de problemen komen. Door maandelijks een bedrag te beleggen bouw je door de jaren heen een mooi portfolio op.