Ga naar de inhoud

De voordelen van LED bandraster armaturen

  • door
LED brandraster armaturen

Steeds meer wordt er voor gekozen om de oude TL verlichting te vervangen voor LED verlichting. Dit is veel energiezuiniger, maar daarnaast ook veel beter voor het milieu. LED verlichting bevat geen kwik of andere gevaarlijke metalen. Zo wordt er bijvoorbeeld ook tijdens het productieproces geen zwavel gebruikt. Doordat LED verlichting een langere levensduur heeft en het energieverbruik vele malen lager ligt zal LED verlichting altijd goedkoper zijn. Het enige is dat LED verlichting in de aanschaf duurder is, maar dit haal je er dus ook zeker weer uit. 

In plafondsystemen die je vaak terugvindt in kantoorpanden wordt er veel gebruik gemaakt van inbouwarmaturen voor bandrasterplafonds. Dit wordt hier vaak toegepast, omdat een flexibele indeling van de ruimte gewenst is. Het bandraster profiel is voorzien van een smalle groef die montage zonder beschadigingen mogelijk maakt. 

Voordelen LED bandraster armaturen

De LED bandraster armatuur hebben een lage UGR wat inhoudt dat er een minimale verbinding is. De armaturen zorgen voor een moderne uitstraling in een kantoor- of verblijfsruimte. Hieronder staan nog een tal andere voordelen benoemd; 

  • Bandraster armaturen zijn simpel en snel te installeren. 
  • Bandraster armaturen zijn modulair opgebouwd. 
  • Er zijn diverse maatvoeringen en afmetingen. 
  • Er is maatwerk mogelijk. 
  • Ook leverbaar in planum uitvoering. 
  • Het is hoogwaardige kwaliteit van LED verlichting voor een betaalbare prijs.

LED bandraster armaturen laten plaatsen

Wanneer je de bandraster armaturen door een bedrijf laat plaatsen is er maatwerk mogelijk en kan direct alles geplaatst worden. Zo heb je de beste lichtoplossing voor jouw bedrijf. Als eerste kan er een lichtplan opgesteld worden om de hoeveelheid licht en de locatie van het licht te bekijken zodat alles goed tot zijn recht komt. Daarnaast heb je de keus uit verschillende soorten armaturen en wanneer je voor een led oplossing kiest ben je niet alleen energiezuinig bezig, maar ook milieuvriendelijk.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees dan ook eens over:

Tags: