Ga naar de inhoud

De duurzame voordelen van een elektrische auto

  • door

Erg veel mensen rijden tegenwoordig rond in een elektrische auto. Daarentegen zijn er ook nog een hoop mensen die geen elektrische auto zouden willen. Dit komt in veel gevallen omdat zij niet op de hoogte zijn van de voordelen die een elektrische auto met zich mee brengt. Een elektrische auto brengt namelijk veel voordelen waaronder een hoop duurzame voordelen met zich mee. Hierom is het voor vrijwel iedereen verstandig om een elektrische auto aan te schaffen.

Nieuwe ontwikkelingen en ze worden alleen maar beter

Om te beginnen is het zo dat een elektrische auto in vrijwel ieder geval voorzien is van de nieuwste ontwikkelingen binnen de autowereld. Hierdoor zullen veel elektrische rijders optimaal genieten van hun auto. Daarnaast worden er momenteel ook nog erg veel nieuwe ontwikkelingen en dergelijke uitgevonden waardoor de elektrische auto’s alleen maar beter zullen worden. Hierdoor zal je in de toekomst steeds meer elektrische auto’s op de weg zien rijden. 

Opladen zonder dat je hoeft te reizen

Verder is het erg voordelig dat je de auto kunt opladen vanaf huis of het kantoor. Je kunt namelijk makkelijk een laadpaal voor aan huis of een laadpaal voor op je kantoor aanschaffen. Dit is erg fijn, want hierdoor hoef je niet te reizen om je auto op te laden zodat je weer kunt rijden. Met een gewone auto is dit niet duurzaam, want je zult naar een tankstation moeten reizen om je auto op te laden.

Opladen is voordeliger

Ook is het zo dat de energie voor een elektrische auto onuitputbaar is. Fossiele brandstoffen waar andere auto’s op rijden zijn schaars en raken waarschijnlijk op. Hierom is het erg fijn dat het tegenwoordig mogelijk is om op elektriciteit te rijden. Hierdoor zullen de fossiele brandstoffen minder snel of niet op raken, terwijl wij wel kunnen blijven rijden. Daarnaast is het zo dat het opwekken van fossiele brandstoffen erg milieuvervuilend is. Het opwekken van stroom kan milieuvriendelijk worden uitgevoerd door zonnepanelen. Tot slot is het opladen van je auto ook nog eens een stuk goedkoper. Dit is voor veel elektrische rijders ook de doorslaggevende reden om over te stappen op een elektrische auto.

Het is duurzaam voor je portemonnee en zeker als je zakelijk elektrisch rijdt

Een ander iets waar elektrisch rijden duurzaam voor is, is je portemonnee. Zeker als je een elektrische auto zakelijk leasen is dit erg voordelig. Dat komt omdat de bijtelling voor een zakelijk elektrische leaseauto een stuk lager ligt dan andere auto’s. Ook de onderhoudskosten en andere bijkomende kosten zullen een stuk lager liggen als je kiest voor een zakelijk elektrische auto. Echter, houdt er natuurlijk wel rekening mee dat je kiest voor een betrouwbaar merk. Toch kiezen erg veel werknemers van bedrijver ervoor om een elektrische auto van de zak te rijden. Het is voor zowel de werknemers van een bedrijf als voor de ondernemer zelf een stuk voordeliger. Dit komt doordat de Nederlandse overheid elektrische auto’s stimuleert. Daarnaast is het ook nog eens fijn dat je goed bezig bent voor het milieu als je kiest voor een elektrische auto. 

Meer lezen over duurzaamheid? Lees ook eens over: