Ga naar de inhoud

De 5 grootste voordelen van een online magazine

  • door

Steeds meer bedrijven kiezen voor een online magazine. Vaak wordt een online magazine gepubliceerd als aanvulling op of vervanging van het papieren magazine. Een online magazine publiceren brengt veel voordelen met zich mee. Wil je weten waarom je als merk een online magazine zou moeten uitbrengen? De belangrijkste vijf voordelen hebben we voor je op een rijtje gezet!

Tip: wil je een proefabonnement aanvragen op een (online) krant of magazine? Via deze website profiteer je van korting!

1. Meetbaar

Misschien wel het grootst voordeel van een online magazine is dat je in tegenstelling tot een papieren magazine eenvoudig het gebruik van je magazine kunt meten. Door het meten kun je de data analyseren en daarop jouw magazine aanpassen voor maximaal resultaat. Dit zorgt ervoor dat je jouw doelgroep nog beter bereikt en je het maximale uit je magazine haalt. Alle data van je online magazine is ook voor adverteerders van meerwaarde.

2. Vergroot je bereik

Het kiezen voor een online magazine is vaak dé manier om een groter bereik te realiseren. Je doelgroep kan je namelijk op een vernieuwende en aansprekende manier bereiken. Daarnaast kan je een online magazine eenvoudig via verschillende kanalen onder de aandacht brengen bij jouw doelgroepen. Bijvoorbeeld via social media, vanuit je website of via e-mail. In de digitale wereld waarin we momenteel leven hebben lezers het magazine altijd bij de hand.

3. Duurzaam

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Als bedrijf wil je natuurlijk op dit gebied niet achterblijven. Het vervangen van je papieren magazine voor een digitaal magazine is ontzettend milieuvriendelijk. Een online magazine verbruikt namelijk geen papier, geen inkt en hoeft niet opgestuurd te worden. Is maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk doel binnen de organisatie? Kies dan voor een digitaal magazine!

4. Goedkoper

Ten opzichte van een papieren magazine is een online magazine vele malen goedkoper. Je papieren magazine vervangen voor een digitale versie bespaard op drukkosten en distributiekosten. Ook bespaar je meestal op de kosten voor de vormgeving, doordat er eenvoudiger gewerkt kan worden met maatwerk templates voor het digitale magazine.

5. Zoekfunctie

Een online magazine is voor de eindgebruiker over het algemeen fijner in gebruik. De zoekfunctie is daarvan een goed voorbeeld. Zoekt de gebruiker naar een bepaald onderwerp? Dan kan hij gewoon de zoekfunctie gebruiken. Het hele magazine doorbladeren om eventjes iets op te zoeken is dus niet meer nodig.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees dan ook eens over: