Ga naar de inhoud

Creëer een prachtige entree met behulp van een industriële steigerbuis kapstok

  • door

Kapstokken zijn niet alleen praktische meubels voor in de hal, maar kunnen ook een aanvulling zijn op de stijl van je woning. Kapstokken die gemaakt zijn van steigerbuizen hebben daarom de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. In deze blog bespreken we waarom kapstokken gemaakt van steigerbuizen een prachtige optie zijn voor jouw entree en hoe je zelf een kapstok kunt bouwen. 

De voordelen van een steigerbuis kapstok

Steigerbuizen zijn gemaakt van staal, wat maakt dat een kapstok steigerbuis erg stevig is. Daarnaast is het gemakkelijk op maat te maken, waardoor er voor elke woning wel een geschikte kapstok te vinden is. Bovendien heeft een steigerbuis kapstok een industriële uitstraling die aansluit bij de huidige interieurtrends. Door het gebruikte staal is de kapstok erg stevig en slijtvast. Dit betekent dat je niet snel een nieuwe kapstok hoeft te kopen en dat je er jarenlang plezier van zult hebben. Als kers op de taart is steigerbuis gemakkelijk schoon te houden en vlekt het niet snel, waardoor het perfect is voor gezinnen met kinderen of huisdieren. 

Bouw je eigen steigerbuis kapstok met een bouwpakket

Met een bouwpakket kun je eenvoudig en snel jouw eigen steigerbuis kapstok maken. Je ontvangt alle benodigde materialen, inclusief een gedetailleerde bouwtekening, zodat je niet hoeft rond te zoeken naar de juiste materialen in de bouwmarkt. Het stevige en duurzame materiaal is bovendien in staat om veel gewicht te dragen, wat ideaal is voor grotere gezinnen of huizen waar veel gasten verwacht worden. Bovendien kun je de kapstok naar jouw wensen op maat maken, waardoor het perfect aansluit bij jouw interieur en woningstijl.

Is het moeilijk om zelf een kapstok van steigerbuizen te maken?

Dat hangt af van je ervaring en vaardigheden in het bouwen van meubels. Als je een bouwtekening en alle benodigde materialen hebt, is het goed te doen om zelf een kapstok van steigerbuizen te maken. Het is echter belangrijk om de bouwtekening nauwkeurig op te volgen en eventueel extra gereedschap te gebruiken om het bouwproces te vergemakkelijken. Als je niet vertrouwd bent met het werken met gereedschap of het bouwen van meubels, kun je overwegen om hulp te vragen aan iemand met meer ervaring. Wellicht dat je een handig iemand in je familie of vriendengroep hebt die je kan helpen. 

Waar kun je de steigerbuis kapstok het beste plaatsen? 

Een steigerbuis kapstok is het beste te plaatsen in de hal van de woning. Het is praktisch voor het ophangen van jassen, tassen en andere spullen. Het kan zowel vastgemaakt worden aan de muur als aan de vloer voor extra stabiliteit. Je kunt de kapstok ook plaatsen in de bijkeuken of een andere ruimte, afhankelijk van jouw specifieke behoefte. Het is zelfs mogelijk om meerdere steigerbuis kapstokken naast elkaar te plaatsen om meer opbergruimte te creëren. Bovendien zijn er verschillende accessoires beschikbaar, zoals haken en planken, om de kapstok nog functioneler te maken en om meer opbergruimte te creëren. Het is belangrijk om te controleren hoeveel gewicht de kapstok moet dragen, zodat je de juiste bevestiging en ondersteuning kunt kiezen.