Creëer een duurzame sfeer in je badkamer met milieuvriendelijke verlichting

  • door
Badkamer spotjes

We vertoeven dagelijks gemiddeld 40 minuten in de badkamer. Daarom is het zaak dat je de badkamer sfeervol en geheel naar je eigen wens inricht. Zodoende voel jij je helemaal op je gemak als je onder de douche staat, in bad ligt of je tanden poetst. Maar, bij het inrichten van je badkamer is het ook belangrijk om te letten op het duurzaamheidsgehalte van deze kamer. Gebruik jij bijvoorbeeld nog verouderde gloeilampen? Dan is het zaak om deze zo snel mogelijk in te wisselen voor duurzame verlichting. Zo gebruiken LED-lampen wel 80 tot 90 procent minder energie dan gloeilampen. In dit artikel gaan wij in op duurzame verlichting en welke voordelen dit jou en het milieu biedt. 

Welke verlichting heb je nodig? 

Allereerst is het zaak om te kijken hoeveel en welke verlichting je nodig hebt. Heb je natuurlijke lichtinval in je badkamer? Zo ja, kan dit een rol spelen in de hoeveelheid verlichting dat je nodig hebt en waar je deze moet plaatsen. Het maakt namelijk wel uit of je bijvoorbeeld een groot raam of helemaal geen raam in je badkamer hebt. Zodra je dit in kaart hebt ga je kijken naar welk type verlichting je nodig hebt. LED-verlichting is de meest duurzame verlichting van dit moment. Als je voor duurzaam wilt gaan, kies dan voor deze variant. Momenteel zijn de badkamer spotjes een populaire vorm van LED-verlichting, en dat is niet zonder reden. Ze zijn namelijk te verkrijgen in sfeervolle en warme kleuren, zijn waterdicht en hebben een levensduur van tussen de 10 en 15 jaar. Daarnaast draag je zo een steentje bij aan een groenere wereld. Win-win!

Stop niet bij de badkamer

Kijkende naar de voordelen die LED-lampen jou en het milieu biedt, is het zaak om ook de rest van je woning te voorzien van dit type verlichting. LetsLeds kan je hierbij helpen. Hier vind je LED-verlichting voor zowel binnen als buiten. Voor elke specifieke kamer vind je hier passende verlichting, voor het toilet, de hal, keuken, badkamer en woonkamer. Ook voor elke smaak is er een passend product, zo vind je hier spots, TL-verlichting, peertjes en nog veel meer. In het kader van duurzaamheid is slimme verlichting een interessante optie. Deze variant biedt vele voordelen wat goed is voor jouw portemonnee en voor het milieu, namelijk:

  • De verlichting kan draadloos worden bestuurd. Ben je weg van huis maar vergeten om de lampen uit te doen? Via de app kun je de lampen uitschakelen, zodat ze niet onnodig blijven branden. 
  • Via de automatische dimfunctie kan de felheid van de lampen worden afgestemd op het moment van de dag. Stel je gaat ‘s nachts naar het toilet kan ingesteld worden dat de lamp slechts lichtelijk brand. Zo word je niet verblind door een zee van licht. 
  • Via timers kun je de lampen automatisch aan en uit laten gaan. Zo hoef je hier geen aparte tijdschakelaars meer voor te halen. 
  • Via slimme verlichting kun je de lampen verschillende kleuren meegeven. Afhankelijk van de situatie kun je een passende kleur meegeven aan je verlichting. 

Zo zie je dat je niet alleen je badkamer, maar ook de rest van je woning kunt voorzien van sfeervolle verlichting op een duurzame manier.