Ga naar de inhoud

Bouwafval container huren is een duurzame keuze

  • door

Een bouwafval container huren bij een verbouwing is natuurlijk ontzettend gemakkelijk, maar al het bouw- en sloopafval belandt in dezelfde container. Dit roept vaak de volgende vraag op: “Wat gebeurt er met het afval nadat de container wordt opgehaald?”. Wij snappen heel goed dat men deze vraag stelt, want een duurzame afvalverwerking is ontzettend belangrijk voor het milieu. Lees in dit artikel waarom een bouwafval container huren een duurzame keuze is.

Samenstelling van bouw- en sloopafval

Het bouwafval en sloopafval dat vrijkomt bij een verbouwing zijn gemengde afvalstromen. Het afval in een bouwafval container, ofwel puincontainer, bestaat dan ook uit verschillende materialen. Zo komen materialen als isolatiemateriaal, metaal, puin, hout en kunststof voor in een bouwafval container. Om dit afval op een duurzame manier te kunnen verwerken is het van belang om deze materiaalsoorten van elkaar te scheiden. Nadat het afval gesorteerd is kunnen zuivere afvalstromen vaak hergebruikt worden. Een gedeelte van het afval dat niet opnieuw te gebruiken is zal vernietigd worden op een duurzame manier.

Waarom een bouwcontainer huren?

Bouwcontainers zijn te huren in verschillende formaten, zodat er voor elke verbouwing wel een geschikte container te vinden is. Wanneer je een puincontainer huurt, dan wordt deze op de afgesproken datum voor de deur geplaatst. Ideaal om tijdens het verbouwen direct het puin en sloopafval af te voeren. Na de afgesproken huurperiode wordt de container weer opgehaald. Benieuwd naar de voordelen van een bouwcontainer huren? Wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Duurzame afvalverwerking

Zoals we hierboven al hebben uitgelegd worden de gemengde afvalstromen in een bouwafval container tijdens het afvalverwerkingsproces gescheiden, waardoor bruikbare materialen opnieuw gebruikt worden. Een klein gedeelte blijft over en wordt op een duurzame manier verwerkt.

Bespaar tijd

Een verbouwing neemt altijd ontzettend veel tijd in beslag. Er moeten allerlei zaken geregeld worden en misschien ben je zelf aan het klussen. Kortom, een verbouwing neemt altijd meer tijd in beslag dan in eerste instantie gedacht. Het huren van een bouwafval container levert een flinke tijdsbesparing op. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar het afvoeren van het afval.

Daarnaast is een bouwcontainer voor de deur gewoon ontzettend gemakkelijk. Tijdens de sloopwerkzaamheden kan al het afval direct afgevoerd worden in de container en je hoeft niet meerdere keren heen en weer naar de milieustraat te rijden. Dit bespaart je veel tijd.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees ook eens over: