Ga naar de inhoud

Ben jij als zzp’er genoeg verzekerd?

  • door

Een eigen bedrijf beginnen is een mooie uitdaging. Je moet zorgen dat je klanten binnenhaalt en vervolgens moet je zorgen dat je hen zo goed mogelijk helpt. Veel beginnende ondernemers richten zich eerst op het opbouwen van hun bedrijf en wanneer het bedrijf eenmaal goed loopt, kijken zij welke verzekeringen zij eventueel zouden kunnen afsluiten. Alhoewel het je als ondernemer vrij staat om je bedrijf te voeren zoals jij wilt, is het soms beter om meteen aan het begin te kijken welke verzekeringen jou veel problemen zouden kunnen voorkomen. Juist wanneer je net begint, is er vaak nog heel weinig ruimte om tegenslagen op te vangen. 

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als ondernemer doe je je best om je klanten zo goed mogelijk te helpen. Toch kun je met de beste intenties niet altijd voorkomen dat er dingen foutgaan. Je kunt een keer schade toebrengen aan de eigendommen van je klanten, mensen die jij inhuurde kan iets overkomen of materiaal dat jij gehuurd hebt voor je klus, kan beschadigd raken. In dergelijke gevallen biedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering alles wat je nodig hebt. Deze verzekering is gemaakt om dit soort problemen snel te kunnen oplossen: de schade die jij veroorzaakt hebt, wordt vergoed waardoor jij niet in de financiële problemen hoeft te komen. Je kunt ook als zzp-er een dergelijke verzekering afsluiten. Juist voor ondernemers in risicovolle sectoren, denk bijvoorbeeld aan de bouw, is deze verzekering sterk aan te bevelen. 

Nieuwe risico’s afdekken 

Dat je in de bouw risico’s kunt lopen op ongelukken of op beschadigde materialen/ gereedschappen, kan iedereen zich voorstellen. Toch is het niet zo dat mensen die in de dienstverlening werken, geen baat zouden hebben bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Ook hier liggen gevaren op de loer. Denk hierbij aan cyberaanvallen waardoor de persoonsgegevens van je klanten op straat komen te liggen. Dit kan voor grote problemen zorgen en dat kan je veel geld kosten. Geef je advies aan je klanten en pakt dit verkeerd uit? Dan kan het gebeuren dat je een claim aan je broek krijgt. Met de juiste verzekering kun je deze klappen opvangen. Zo hoeft een tegenslag niet meteen het einde van je bedrijf te betekenen. 

Waar kun je je verzekering afsluiten? 

Als je graag een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten, dan kun je eens kijken op https://www.unive.nl/zakelijk/bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hier kun je lezen welke onderdelen allemaal gedekt worden door deze verzekering. Wil je profiteren van mooie voordelen? Sluit dan meerdere verzekeringen af bij een en dezelfde verzekeringsmaatschappij. Op die manier kun je profiteren van pakketkorting en dat kan je veel geld per jaar schelen. Kijk daarom ook eens naar de mogelijkheid om hier je zorgverzekering, je inboedelverzekering of je rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Zo behoud je ook eenvoudig het overzicht over al je verzekeringen. Dat is wel zo gemakkelijk en efficiënt.