Bedrijven denken na over nieuwe stappen in verduurzaming

Bedrijven denken na over nieuwe stappen in verduurzaming

Bedrijven willen graag voorop lopen als het om verduurzaming gaat. Het is immers goede reclame en kan helpen bij het verkopen van producten of het binnenhalen van opdrachten. Bouwbedrijven moeten duurzaam werken anders krijgen ze geen klussen gegund. Vooral de overheid let daar streng op bij het aanbesteden van projecten. Maar ook voor tal van andere bedrijfstakken geldt dat ze willen of moeten nadenken om verder te verduurzamen. Daarom stappen ondernemers over op elektrische machines en wordt het wagenpark elektrisch. Maar sommigen gaan nog een stapje verder.

Zonne-energie voor de elektrische auto

Overstappen op elektrische auto’s voor de zaak heeft wel een bijkomstigheid: die moeten worden opgeladen. Ook dat kan nu duurzaam met een solar carport. De stroom die nodig is om de accu van een auto weer op volle sterkte te krijgen wordt opgewekt met zonnepanelen. Hoe duurzaam wil je het hebben? Natuurlijk kan een ondernemer ook parkeerplaatsen aanbieden voor bezoekers die hun elektrische auto willen opladen. Het ‘stekkeren’ werkt op dezelfde manier als ware de laadpaal op het ‘grijze’ stroomnet aangesloten.

Vanaf 2030 geen brandstofauto’s meer

De overheid streeft er nog altijd naar om vanaf 2030 de verkoop van nieuwe auto’s op benzine en diesel niet meer toe te staan. Op die manier moet het aanbod van deze vervuilende auto’s langzaam uitsterven. Of dat gaat lukken is nog even afwachten. Elektrische auto’s zijn nog altijd fors duurder, ondanks de subsidie die kan worden aangevraagd. Desondanks zal het aantal hybride en elektrische auto’s de komende jaren toenemen. Dat betekent dat er ook meer vraag naar laadpalen komt. Als bedrijf kun je daar dus een bijdrage aan leveren door de mogelijkheid te bieden de auto op te laden. Je kunt voor bezoekers zelf kiezen of je dit tegen betaling doet of dat je de kosten voor je rekening neemt. Kies je voor het laatste dan is het wel zaak om je bedrijfsterrein buiten kantooruren af te sluiten. Anders loop je de kans op filevorming in het weekend.

Meer weten over laadstations op zonne-energie?

Als je als ondernemer graag duurzaam wilt zijn en dat ook wilt uitstralen, dan kies je voor een solar carport van Ampera Park. Kijk op amperapark.com voor meer informatie en het aanvragen van een offerte. Wanneer jouw bedrijf als één van de eersten gebruik maakt van dit systeem kun je je daarmee duidelijk profileren en onderscheiden van andere ondernemers. Dit kan extra omzet opleveren als klanten op basis van je duurzame beleid voor jou kiezen. Om die reden investeren ook steeds meer bedrijven in een machinepark op stroom. Dit staat nog wel in de kinderschoenen, want zware machines verbruiken nu eenmaal veel energie. Dan is een dieselmotor niet zomaar te vervangen door een accupakket. Ten eerste moet dat zeer omvangrijk zijn, en ten tweede is het opladen vaak een probleem op een bouwplaats waar alleen noodstroom is met behulp van aggregaten.