Ga naar de inhoud

Alles over het belang van een energielabel

  • door

Vanaf 1 januari 2021 verandert de wet- en regelgeving rondom het energielabel. Er komt een nieuw label die opgesteld moet worden door een energieadviseur die bij je thuis komt. Dit label geeft weer hoe duurzaam jouw woning is en wat er mogelijk is om het nog duurzamer te maken. Het energielabel is verplicht bij verhuizen of wanneer je jouw woning gaat verhuren. In deze blog van energielabelprijzen.nl lees je er alles over. 

Wat is zo’n energielabel dan?

Net als bij uw auto en uw wasmachine, is vanaf 2021 een dergelijk energielabel ook voor uw woning verplicht! De toegekende maatstaf zal gevolgen hebben voor de waarde van uw woning, de verkoop van uw huis en voor het verkrijgen van de financiering en hypotheek van uw woning. En zoals u inmiddels weet is het tegenwoordig bijzonder lastig geworden een op een normale manier een hypotheek voor uw woning te verkrijgen. Dus is het zaak de randvoorwaarden te scheppen waarbij de waarde van uw woning stijgt, en u bovendien fors bespaart op uw hypotheeklasten! 

Waarom is het belangrijk?

Dit alles om de op Europees niveau gemaakte afspraken na te komen, om fors te gaan werken aan een vermindering van co-uitstoot, global warming en milieuvervuiling! Ook voor bedrijfseigenaren en ondernemers. Want om de crisis te kunnen overleven moet er geld bespaard worden! Of besparen op uw te betalen belastingen. Welnu, beide mogelijkheden zijn volop aanwezig. 

Zowel zakelijk als particulier

Daarom is het van groot belang dat u vooraf maatregelen neemt om uw huis en/of bedrijfspand zo energiezuinig mogelijk te maken, een EPA Pre-Advies dus eigenlijk. Een advies dat er voor kan zorgen dat de door u te betalen belastingen niet zomaar met 10 tot 30% per jaar gaan stijgen, waardoor uw netto inkomen en/of uw bedrijfswinst dramatisch kunnen dalen. Vandaag de dag zijn er al diverse bedrijven en woningen die al volledig klimaat- en energieneutraal opereren. Voor hen geldt niet alleen het financiële aspect (hoewel ook belangrijk!) maar bovenal de wens om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen. Laat u hier informeren wat u zelf in gang kunt zetten om geld te verdienen en geld te besparen door:

  • Een beter energielabel en energie certificaat te krijgen en zo de waarde van uw woning en/of bedrijfspand te verhogen, en tegen betere condities een hypotheek af te sluiten. 
  • Gebruik te maken van onze   aanbiedingen om als eerste de ongekende Innovaties op Energiegebied te kunnen proberen, en er zelfs in mee te participeren. 
  • Energie te besparen, waardoor u in feite geld vrijmaakt om uw hypotheek en de daarbij behorende rente te betalen. De subsidie mogelijkheden te inventariseren waardoor uw investering en terugverdientijd beduidend verkort wordt.

Maar tegelijkertijd:

  • Te werken aan een klimaatneutraal beleid, waardoor u een bijdrage levert aan het milieu en vermindering van CO2 uitstoot
  • Uw energiebehoefte verlaagt waardoor u met behulp van de in het gratis rapport genoemde Innovatieve Energie technologie in staat bent uw eigen warmte en elektriciteit op te wekken. 
  • Kortom: vandaag nog een eigen Groene Energie Centrale op te starten waardoor u voor uw eigen energiebehoefte afhankelijk wordt van de energie leveranties van derden. 

Meer lezen over duurzaamheid? Lees dan ook eens over: