Ga naar de inhoud

Accessoires voor je deur die je niet moet vergeten

Accessoires voor je deur die je niet moet vergeten

Wil jij graag nieuwe deuren in je huis laten zetten, bijvoorbeeld omdat de oude deuren versleten zijn of omdat je net verhuisd bent en wat dingen aan de woning aan wil pakken? Deuren zijn een belangrijk onderdeel van het interieur, dus het is logisch dat je graag deuren wil die bij jouw inrichting stijl passen. Als je mooie deuren uit hebt gezocht ben je er echter nog niet. Er zijn ook accessoires die fijn zijn om toe te passen, zowel voor je binnendeuren als je buitendeuren. In dit artikel zetten we een aantal deuraccessoires op een rij die je niet moet vergeten!

Tochtstrips voor betere isolatie 

Tochtstrips zijn belangrijke accessoires voor deuren, met name voor buitendeuren. Ze zorgen ervoor dat de deuren beter sluiten en dus ook beter isoleren. Tochtstrips zijn eenvoudige accessoires die je ook nog makkelijk kunt plaatsen als de deuren er al in zijn gezet. Je kunt ze vaak plakken of schroeven en dit is eenvoudig zelf te doen, ook als je wat minder handig bent. Het nadeel van tochtstrips die je moet schroeven is dat je gaatjes aan de binnenkant van je deur moet maken. Toch blijven ze vaak wel beter en langer zitten dan zelfklevende tochtstrips. Maar als je liever niet boort, zijn plakstrips ook prima om te gebruiken. De kans bestaat alleen dat je ze vaker zult moeten vervangen, maar dat is ook zo gedaan. Er zijn diverse varianten van de tochtstrip voor je deur verkrijgbaar:

  • Dorpelstrips: Dorpelstrips zijn niet opgebouwd met een borstelrand, maar met rubber. De rubber tochtstrips schuift over de vloer en houdt zo de tocht tegen. Deze strips gaan ook pollen, stof en ongedierte tegen. Dat is dan ook de reden dat deze strips vaak worden gebruikt voor buitendeuren. 
  • Opbouwstrips: Deze strips monteer je aan de voorzijde, onderaan de deur. Je kijkt dus in principe op de opbouwstrip. 
  • Onderbouwstrips: Onderbouwstrips monteer je op de onderkant van de deur, waardoor ze minder opvallen dan opbouwstrips. 

Je deuren beschermen met deurstoppers 

Wil je jouw deuren graag zoveel mogelijk schadevrij houden? Dan is het verstandig om deurstoppers toe te passen in huis. Hiermee voorkom je dat je de deur ergens tegenaan gooit. Je beschermt dus niet alleen je deuren, maar ook je muren en meubels die dicht bij de deuropening staan. Een deurstopper is in verschillende varianten te krijgen, zoals muurstoppers en deurstoppers. De muurstoppers kun je op de muur monteren, terwijl je de deurstoppers kunt vastmaken aan de vloer. Je kunt ook kiezen uit diverse materialen, zoals rubber, RVS en aluminium. In de meeste gevallen is het verstandig om een deurstopper op maat te laten maken, zodat je zeker weet dat deze optimaal schade aan je deur en muren kan voorkomen!