Ga naar de inhoud

4 ideeën wat je kunt doen met je oude telefoon

  • door
oude telefoon gebruiken

Toe aan een nieuwe telefoon? Omdat je oude telefoon te sloom wordt, te weinig geheugen heeft of gewoon omdat je het leuk vindt om weer een nieuwe telefoon te kopen. Allerlei redenen om een nieuwe telefoon te kopen. Hartstikke leuk, maar in de meeste gevallen werken de oude telefoons nog wel. Ze belanden dan in de kast en voordat je het weet, ben je een aantal jaren verder en liggen er 5 werkende oude telefoons in je kast. Zonde toch? In deze blog lees je wat je allemaal kunt doen met je oude telefoon. 

Oude telefoon verkopen

Gebruik je je telefoon niet meer, maar werkt hij nog wel naar behoren? Je oude telefoon verkopen is dan een goed idee! Jij bent misschien toe aan een nieuwe telefoon, maar wellicht maak je er nog iemand anders blij mee. Zo geef jij je telefoon een tweede leven en hoeft diegene geen nieuwe te kopen. Bij de productie van smartphones is namelijk sprake van veel CO2-uitstoot en dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Je oude telefoon verkopen kan bijvoorbeeld via marktplaats of via Facebook, maar ook via andere websites. Het is namelijk ook mogelijk om je telefoon online in te leveren en er nog wat voor terug te krijgen. Bekijk via de website wat je ervoor kunt krijgen en beslis dan of je hem wilt opsturen. Grote kans dat je er ook nog een mooi bedrag voor terug krijgt! Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee.

Oude telefoon inleveren

Is je telefoon niet meer te verkopen, dan kun je je oude telefoon altijd ergens inleveren. Zo zijn er verschillende goede doelen die oude telefoons inzamelen. De goede doelen zorgen ervoor dat ze gerecycled worden en de opbrengst gaat dan naar het goede doel. De Cliniclowns en SOS Dolfijn hebben bijvoorbeeld dit soort acties. Ideaal, zo draag je je steentje bij aan het milieu, steun je een goed én is je kast weer opgeruimd. Zo sla je niet 2, maar 3 vliegen in één klap.

Maak er een wifi-extender van

Naast je oude telefoon verkopen of inleveren, kan je product natuurlijk ook nog een nieuw leven krijgen. Gebruik de telefoon bijvoorbeeld als wifi-extender. Niets is zo vervelend als haperend en/of langzaam internet. Door bijvoorbeeld de app Anyfi te downloaden, maak je van je oude telefoon een soort wifi-extender. Hiermee breid je het wifi bereik uit, zodat je overal in huis goed internet hebt. Zo geef je je oude telefoon een functioneel tweede leven.

Van oude telefoon naar beveiligingscamera

Maak een beveiligingscamera van je oude telefoon! Vaak zijn telefoons te sloom of hebben ze te weinig geheugen om nog als smartphone te gebruiken, maar de camera werkt vaak nog prima. Zorg ervoor dat de oude telefoon verbonden is met WiFi en download de IP webcam app. Je kunt via je telefoon of de computer meekijken. Ideaal om te gebruiken als babyphone of voor extra beveiliging in bijvoorbeeld de garage. Zorg er daarnaast ook voor dat de oude telefoon helemaal opgeladen is of aan het stroom zit, zodat hij niet zomaar uitvalt als de batterij leeg is. Zo kun jij een oogje in het zeil houden precies waar jij wilt, zonder dat je een geheel nieuwe beveiligingsinstallatie hoeft te kopen. Perfect!

Nu heb jij een aantal handige tips om je oude telefoon een tweede leven te geven of duurzaam te recyclen. Als we hier allemaal een beetje rekening mee houden, draagt iedereen zo een steentje bij aan een beter milieu.

Meer weten over duurzaamheid? Lees meer duurzame blogs: