Ga naar de inhoud

3 duurzame producten waarmee jij een verschil kunt maken

  • door

Duurzaamheid is een hot topic. We weten dat het nodig is om te verduurzamen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Gelukkig is het tegenwoordig steeds makkelijker om ook jouw steentje bij te dragen. Dit doe je door duurzame producten te kopen. Wij lichten er een paar uit waar je in eerste instantie misschien niet gelijk aan denkt bij een duurzaam product.

Renew of refurbished laptop

Als het gaat om elektronica wil je vaak een nieuw product. Simpelweg omdat je dan de beste garantie hebt dat het naar behoren werkt. Tegenwoordig kun je deze garantie ook krijgen bij een duurzaam product zoals een refurbished laptop of HP laptop uit de Renew lijn. Deze producten wordt een nieuw leven ingeblazen door een uitgebreide revisie en kwaliteitscheck. Zo verleng jij de levensduur van het product aanzienlijk, zonder dat jij daar als gebruiker last van hebt. 

Fair trade tassen

Tassen zijn er in alle soorten en maten. Van heren tot dames en van functioneel tot modieus. Toch worden de meeste tassen niet bepaald duurzaam gemaakt. Ze komen vaak uit landen met lage lonen en slechte werkomstandigheden. Allemaal zodat wij zo goedkoop mogelijk een nieuwe tas kunnen kopen. Wil jij graag je steentje bijdragen? Kies dan voor een fair trade tas. Deze worden volledig duurzaam en tegen eerlijke prijzen ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan een tas van kurk, super uniek én duurzaam. Zo blijft de tas functioneel, modieus maar zeker niet minder duurzaam!

Duurzame kleding

Zeker als het gaat om kleding valt er nog een hoop te verduurzamen. Ondanks dat er al een hoop merken zijn die volledig over zijn gegaan op duurzame productie is er nog steeds een hoop kleding in de omloop die onder slechte omstandigheden en voor lage prijzen zijn gemaakt. Probeer daarom ook zeker bij aankoop van kleding te letten op eventuele keurmerken. Wil jij het grootser aanpakken? Ga dan eens naar een thriftshop of kringloop winkel. Hier vind je vaak afgedankte kleding die jij een nieuw leven kunt inblazen. Leuke bijkomst is dat dit soort retro/vintage kleding ook weer helemaal in de mode is. Zo draag je niet alleen een steentje bij aan de wereld, maar loop je er ook nog een hartstikke modieus bij.