Ga naar de inhoud

Test

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

De truc is om altijd voor een symmetrisch beeld te zorgen. Dit doe je door het hele oppervlak van jouw woonkamer op te meten, althans het gedeelte waar jouw meubelen op komen te staan. Probeer de symmetrie te behouden door aan weerskanten van bijvoorbeeld jouw bank ongeveer hetzelfde aantal centimeters aan vloerkleed over te houden. Wanneer je een te klein vloerkleed uitkiest, dan ontstaat er geen eenheid in een specifieke ruimte.

Welke kleur vloerkleed kiezen?

Voor welk kleur vloerkleed je het beste kunt kiezen hangt volkomen af van jouw interieurstijl. Heb je een basic interieur? Kies dan voor een effen vloerkleed. Let ook op de muren bij het uitzoeken van vloerdecoratie. Heb je een druk bloemetjes behang of ééntje met een uitgesproken kleur? Neem dan een effen kleur vloerkleed zodat je rust in de ruimte creëert. Wil je echt een statement maken? Neem dan een vloerkleed met veel kleur of een leuke print.

Welke vorm vloerkleed kiezen?

De meeste mensen gaan voor een rechthoekig vloerkleed, dat ook goed in elke ruimte uitstekend tot zijn recht komt. Maar wist je dat een rond vloerkleed een heel leuk speels effect kan geven in een hoekige ruimte? Daarmee doorbreek je de rechte lijnen in huis. Wil je een kleed voor in de hal? Ga dan voor een langer en smaller model. Zo’n loper geeft namelijk een warm en sjiek gevoel aan de binnenkomer!

Welk vloerkleed op vloerverwarming?

Door vloerverwarming kan een vloerkleed statisch worden wanneer je er met sokken aan overheen loopt. Dit is niet gevaarlijk, maar het kan wel heel hinderlijk zijn. De oorzaak is de ontstane wrijving in combinatie met de droge lucht van het vloerkleed. Dit is gemakkelijk te verhelpen door een bakje water in de kamer te plaatsen. De RC-waarde van een vloerkleed meet hoeveel warmte het doorlaat. Bij vintage vloerkleden zit dit helemaal snor omdat deze geen dichte rug hebben. Veel nieuwe kleden houden met zo’n dichte rug warmte tegen. Dat betekent warmteverlies en minder rendement van de verwarming. Ga dus voor een vloerkleed dat niet “afsluit”!