Wat is swill afval?

  • door
wat is swill afval

Swill afval is vooral voor horecabedrijven een van de grootste afvalstromen. Waar bedrijven vaak te maken krijgen met veel papier- en restafval, is dat bij horecabedrijven of bedrijfskantines swill afval. Wil je weten welk afval er allemaal bij swill afval behoort? En waarom dit gescheiden moet worden? Lees hieronder alles over deze afvalstroom.

Swill: waaruit bestaat deze afvalstroom?

Vrijwel alle horeca en bedrijven met kantine produceren Swill- en GFT afval. Waarbij GFT, dat staat voor groente, fruit en tuinafval, bij de meeste mensen wel bekend is. In de GFT-afvalstroom mag ongekookte groente, fruit, etensresten, bladeren en snoeiafval weggegooid worden.

Swill staat eigenlijk voor een gedeelte van het GFT-afval, namelijk het deel dat bestaat uit gekookte etensresten. Al het organische afval van een bedrijf behoort dus bij het swill afval. Deze afvalstroom wordt vaak geproduceerd in de keuken of kantine van bedrijven.

De afvalstroom swill bestaat dus uit allerlei etensresten. Voor een goede recycling is het belangrijk om de volgende etensresten bij het swill afval weg te gooien: groente, fruit, melk, sauzen, pap, soepen, aardappelen, eierschalen, vetten, vis, vlees, gevogelte, friet en gekookte etensresten.

Wat mag niet bij het swill afval: botten, frituurvet, tuinafval, slachtafval, koffiepads, mosselschelpen, theezakjes, haren, potgrond, haren, bloemen en as.

Swill scheiden verplicht of niet?

Swill afval is verplicht voor bedrijven die meer dan 200 kilo per week van deze afvalstroom produceren. Voor deze bedrijven is het dan ook belangrijk om het geproduceerde swill afval te scheiden om te voldoen aan de wet- en regelgeving.
Voor hotels, kantines en restaurants die veel te maken krijgen met swill afval kan een Powerknot machine uitkomst bieden. Deze machine zorgt voor besparing op afvalverwerkingskosten en voorkomt onnodige CO2 uitstoot. Meer weten? Ga naar Powerknot.nl.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees ook eens over: