Ga naar de inhoud

Vertalingen Life-science

Wij mensen communiceren de hele dag met elkaar. Op het werk, thuis, maar bijvoorbeeld ook op school. We doen dit, zodat we elkaar kunnen begrijpen, leren en waarschuwen. Communicatie gaat bij ons via verschillende manieren. De belangrijkste is het gebruik van woorden uit onze taal. Maar wat nu als we niet dezelfde taal spreken? Wat zou er gebeuren als we bij onze medicijnen een bijsluiter krijgen in een vreemde taal? Deze situatie vragen om specifieke en correcte vertalingen.

Vertalingen van Life-science

Vertalingen zijn essentieel als wij mensen uit verschillende landen elkaar willen begrijpen. In sommige gevallen kan een aantal woorden vertalen al voldoende zijn. Bijvoorbeeld om jezelf verstaanbaar te maken, wanneer je op vakantie bent. Maar deze situatie is heel anders, wanneer het om medicatie, wetenschappelijke onderzoeken of verpakkingsteksten gaat. Deze situaties vragen om een precieze en correcte vertaling. Het is dan ook fijn om een gespecialiseerd bedrijf in te huren en de vertalingen van Life-science te gebruiken. Zo weet je direct dat de vertalingen zullen voldoen aan de gestelde eisen en dat je ook juridisch niet in de knel zal komen.

Het vertaalproces

Het vertalen van teksten, groot of klein, gaat allemaal via hetzelfde proces. Het begint bij het originele document of etiket. Men kijkt naar de inhoud, belangrijkste zaken, maar ook naar de juridische kant van het product. Zodra je een vertaling gebruikt voor het buitenland, kunnen er ook andere regels gelden. Denk hierbij aan de verschillende regels in Europa en daarbuiten. Bepaald hulpstoffen hebben hier in Europa een zogenoemd E-nummer. Deze ingrediënten worden dus niet 1 op 1 vertaald naar de gewenste taal. Door een brede kennis van deze zaken, kan een juridisch risico worden weggenomen. Tevens kan de expertise van een vertaler de tijd die nodig is voor de opdracht flink verkorten.

Betrokkenheid bij het proces

Aan veel onderzoeken of producten zit een achterliggend verhaal. Het is zou daarom geen perfecte vertaling worden, zonder dat er wordt meegekeken door de betreffende onderzoeken of schrijver. Door een continu proces van communicatie is het eenvoudig om zelf betrokken te worden en te blijven bij het vertaalproces. Dit zorgt ervoor dat alle belangrijke zaken voldoende belichting krijgen en dat er niets over het hoofd kan worden gezien. Wanneer men vanaf het begin betrokken wordt bij het proces, levert dit het beste resultaat op.
Voor het gebruik van en meer informatie over een vertaaldienst kunt u terecht bij Vertaling Life-Science.